Tips & Tricks

Surftips die iedere beginner goed kan gebruiken

Ik ben één keer wezen surfen, en dat vond ik onwijs gaaf om te doen. De begintips die ik meekreeg, staan me nog altijd vers in het geheugen. Zeker omdat O’Neill hele vette en stoere agenda’s heeft, voorzien met surfplaatjes en surftips. Dus laat ik daarom mijn verkregen tips eens vergelijken met die uit de agenda!

1. Keuze in surfschool

Net zoals vele andere dingen, moet je surfen ook echt leren. Hiervoor bestaan speciale surfscholen. In Nederland hebben veel stranden zoals Wijk aan Zee, Scheveningen of Zandvoort verscheidene surfscholen. Maar je kan ook in het buitenland op surfkamp gaan.

2. Work-out en warming-up

Surfen is een intensieve sport, en je zult je armen en core (romp) veel gaan gebruiken. Dus is het verstandig dat je deze van tevoren traint. De meest belangrijke reden hiervoor, is dat je jezelf voortdurend omhoog moet doen, van de plank af, om daarna te balanceren wanneer je over de golven surft. Wat voor trainingen raad ik aan? Krachttraining, zoals push-ups of buikspieroefeningen. Dan train je beide spiergroepen. Maar vergeet nooit eerst een warming-up te doen, om je spieren warm te maken en een blessure te voorkomen!

3. Doe het rustig aan

Surfen leer je (letterlijk) met vallen en opstaan. De techniek van surfen is namelijk best moeilijk, zeker omdat je je ook nog eens in het water bevindt. Daarom is het verstandig om de surftechnieken eerst op het land onder de knie te krijgen. Iedere surfer begint op die manier!

4. De surfers-etiquette

Er zijn aardig wat veiligheidsregels die bij surfen van belang zijn. Het is belangrijk om deze etiquettes goed te leren, zodat je weet wat er van jou als surfer zijnde verwacht wordt. En of course ook wat jij van andere surfers mag verwachten. De twee belangrijkste regels zijn:

  1. Blijf uit elkaars surfwater. Wanneer je in iemand anders zijn surfwater je eigen ding gaat doen, is de kans op ongelukken aanzienlijk groot. Hou daarom altijd genoeg afstand.
  2. Wacht je beurt af. Als het druk is op het water, zul je eerst je beurt af moeten wachten. Vaak hebben surfscholen wel een speciaal gebied afgezet voor de lessen, maar mocht je zelf het water ingaan, kijk dan goed of je geen andere surfers hindert.

5. Benodigdheden

Surfen gaat lastig zonder de benodigde surf essentials. Wanneer je op surfkamp gaat of surfles neemt in Nederland, hebben ze een (beginners)surfplank en wetsuit voor je. Maar je hebt nog wel meer dingen nodig:

  • Handdoek
  • Badkleding
  • First aid kit
  • Zonnebrand
  • Surf ears
  • Water

Heb jij weleens een surfles gevolgd?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

Advertisement

16 thoughts on “Surftips die iedere beginner goed kan gebruiken

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s