Tips & Tricks

Hoe zorg je ervoor dat je goed van start gaat op school?

Helaas is het weer zover: de scholen zijn weer begonnen en het ‘normale’ leven begint weer. Maar het gaat wel even duren voor je weer in je oude ritme zit. Er komt ook zoveel op je af. Daarom heb ik wat tips om het nieuwe schooljaar iets relaxter te beginnen.

1. Maak planningen

Zorg ervoor dat je alle taken van die dag op een rijtje zet. Met zo’n planning heb je overzicht van wat je per dag moet doen, en zul je ook niets belangrijks vergeten.

2. Zorg voor overzicht

Als je die planning maakt, zorg er dan voor dat je dat op papier doet. Waarom? Het is overzichtelijker dan een Word bestand op je computer, en al helemaal beter dan de notities op je telefoon. Bovendien kun je echt dingen wegkrassen, en dat werkt vele malen beter dan gewoon verwijderen met een backspace knop!

3. Wees streng voor jezelf

Als je dan eenmaal dat plan gemaakt hebt, dan moet je het ook echt uitvoeren. Het is inderdaad heel verleidelijk om je social media te checken, maar anders kom je echt niet aan je werk toe. Plan studie pauzes in en zorg ervoor dat je jezelf niet overwerkt.

4. Bewaar het leukste voor het laatst

Soms heb je vervelende dingen op je planning staan. Helaas maar waar, het moet toch gebeuren. Begin daarom eerst met de vervelende taken, dan ben je er gelijk vanaf. En zo kan je meer genieten van de leuke taken die je nog moet doen. Dan gaat de dag ook veel sneller voorbij ๐Ÿ˜‰

5. Wees voorbereid

Als je een hoofdstuk moet lezen voor aanvang van een les, doe dat dan ook. Op die manier herken je dingen meteen en kun je vragen stellen als je iets aangevuld wil hebben. Zorg dat je ook op tijd bent en weet waar je moet zijn.

6. Extra spullen

Je weet natuurlijk nooit 100% zeker dat je niets kwijtraakt. Denk maar aan pennen bijvoorbeeld. En neem ook altijd voldoende papier en eten mee. Je kunt beter te veel bij je hebben, dan te weinig ๐Ÿ˜‰

7. Liever te vroeg dan te laat

Het klinkt clichรฉ, maar ik kan het niet vaak genoeg zeggen: wees op tijd! Te laat komen is een slechte start en brengt alleen maar stress en onrust met zich. Dus kom op tijd in de les en mis niets!

8. Rust goed uit

Na een lange dag hard studeren, is het heerlijk om lekker op de bank te ploffen en een serie te kijken op Netflix. Dubbel en dwars verdiend!

Wat ga jij dit schooljaar anders doen?

Liefs, Deem โค

Volg mij ook opย Facebook,ย Twitterย enย Instagramย (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

Advertisement

14 thoughts on “Hoe zorg je ervoor dat je goed van start gaat op school?

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s