Recognisable

De redenen waarom lang zijn fijn is en waarom niet

Hey Creabea’s,

Zelf ben ik 1,80 meter, en dat heeft naast voordelen ook nadelen. Natuurlijk zullen er voor de kleinere mensen ook zowel voordelen als nadelen gelden, maar daar kan ik helaas niet over meepraten. Mocht jij dus wat kleiner zijn, laat dan gerust jou struggles achter in de comments! En als je net zo lang bent als ik, ongeveer net zo lang of langer, dan zul je het onderstaande vast herkennen!

1. Je moet altijd achteraan staan bij foto’s

Op groeps- en schoolfoto’s hoef je nooit te vooraan te staan. Met jouw lengte sta je altijd achteraan. Scheelt wel, als je je toch nog een beetje wilt verbergen 😉 Maar soms val je ook buiten het frame, en een onthoofd lichaam ziet er dan weer niet zo gezellig uit.

2. Shoppen is soms een probleem

Je hoeft in ieder geval nooit bij de kinderafdeling te kijken, en als vrouw zijnde soms niet eens bij de vrouwen. Je komt vaker op de herenafdeling dan je lief is. Maar ach, dan matcht je kleding wel met dat van je vriendje 😉

3. Goed uitzicht

Als je naar een concert of festival gaat, steek je vaak met kop en schouders boven de meesten uit. Je hoeft daarom dus nooit bang te zijn dat je geen goed zicht hebt. Wel kun je niet geheel vooraan staan, want dan verpest je het weer voor anderen. Op het balkon dan maar?

4. Crowd opener

Wanneer het druk is en je ergens doorheen moet, kun je gemakkelijk andere mensen aan de kant duwen om de weg vrij te maken. Het gaat soms wat grof, maar je wordt in ieder geval niet geplet.

5. Shirt = crop top

Een T-shirt kan je soms zo omtoveren tot een crop top, omdat het veel te klein uitvalt. Toch maar weer een XXL dus…

6. Je spot mensen makkelijk

Als je iemand kwijtraakt in een grote groep mensen, kun je met je lange nek diegene makkelijk terugvinden. Aan de andere kant, je kunt je niet gemakkelijk verstoppen wanneer je juist iemand wilt ontlopen…

7. Slaapproblemen met deken en bed

Omdat je lange benen hebt, is er geen deken die lang genoeg is om ook je voeten te bedekken. En vaak bungelen je benen over de rand heen. Als er maar geen monsters onder je bed zitten die ineens je benen grijpen… 😉

8. Helpen met klussen 

Als er zware klusjes gedaan moeten worden, word jij altijd gevraagd om de zware spullen te tillen en de hoge klusjes te doen, waarvoor je op een ladder moet staan. Ja mam, ik vervang de lamp wel weer…

9. Altijd behulpzaam

Als je ziet dat iemand ergens niet bij kan, strek jij je arm al uit om diegene te voorzien van het product dat ze graag willen hebben. Liefdadigheid loont!

10. Beenruimte

Het hebben van beperkte beenruimte is enorm vervelend, zeker voor lange mensen met lange benen. In de auto, in het vliegtuig, in de bus en zelfs in de bioscoop. Want zodra mensen daar voorbij jou stoel moeten, kun je niet net als je vrienden je benen even optrekken. Nee, je zult toch echt moeten gaan staan. Zo vervelend!

Ben jij ook lang? Herken jij deze voor- en nadelen? 

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

12 thoughts on “De redenen waarom lang zijn fijn is en waarom niet

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s