Personal

Hoe gaat het met mijn moeder? Nieuwe update

Hey Creabea’s,

Ik heb jullie vorig jaar vertelt dat mijn moeder kanker had. Nadat ze schoon was verklaard, ging ze ineens door haar rug. Ze had ingezakte rugwervels, wat veroorzaakt werd door osteoporose. Dat heet in ABN: botontkalking. Hoe gaat het nu met haar?

Driewieler

Mijn moeder heeft een speciale fiets gekregen van een speciale organisatie. Omdat ze absoluut niet mag komen te vallen, hebben ze haar een driewieler voor volwassenen geschonken. Ze schaamde zich eerst voor het gebruik ervan, maar dat is nergens voor nodig. Want ze kon eindelijk weer vertrouwd fietsen. Ze nam het er gelijk van en fietste weer net zo ver als ze voorheen deed. En wat straalde ze!

Gevallen

Maar helaas mag het geluk van mijn moeders kant niet lang duren. Ze was lekker aan het shoppen, en zag iets wat haar enthousiast maakte. Ze liep er naartoe, en zag een heel stom opstapje niet die daar heel random was. Ze struikelde, viel en het kwaad was geschied. Ze kwam huilend thuis met pijn in haar arm en heup. Ze ging op de bank liggen en was in paniek, bang dat ze iets gebroken had en weer van voor af aan kon beginnen. We dachten allemaal wel dat het mee zou vallen. Helaas bleek dat dus niet zo te zijn. Maar daar kwamen ze te laat achter.

Slechte huisarts

Mijn moeder is na de val direct naar onze huisarts gegaan. Hij zei dat er niets aan de hand was, en stuurde haar naar huis. Twee dagen later kwam er een vervangende huisarts langs. Zij zag direct dat het niet goed was, en stuurde mijn moeder per ambulance naar het ziekenhuis voor een foto. Mijn moeder moest voor de zekerheid een tas inpakken. En ze had het voorgevoel dat ze moest blijven. Helaas was dat ook zo.

Gebroken heup

De foto liet zien dat haar arm gekneusd was, haar ribben gebroken en haar heup ook. Aan de ribben kunnen ze niets doen, dat moet vanzelf helen. Maar ze moest geopereerd worden. Ze zouden schroeven plaatsen. Ze heeft een lange tijd in het ziekenhuis gelegen. Na een week kwam ze thuis, en moest ze 6 weken opnieuw revalideren.

Stapje voor stapje

Het gaat nu veel beter. Ze heeft een foto gehad en de schroeven doen gelukkig hun werk. Dat betekent dat ze geen nieuwe operatie nodig is voor een kunstheup. Ze loopt nog wel met krukken, maar af en toe doet ze een paar stapjes zonder. Ze is ook heel voorzichtig weer een klein rondje aan het fietsen. Ze doet het rustig aan, maar zit momenteel in de tweede fase van haar revalidatie.

Ik blijf trots op hoe mijn moeder steeds weer opkrabbelt. Ik ben trots op ons als familie, als gezin. Ik blijf met liefde voor haar zorgen, want ik hou met heel mijn hart van haar ❀

Liefs, Deem ❀

22 thoughts on “Hoe gaat het met mijn moeder? Nieuwe update

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s