Tips & Tricks

Hoe richt je een kleine kamer in?

Hey Creabea’s,

Als je een kleine kamer hebt, ken je de struggles wel: Het maakt niet uit wát je doet, het lijkt alsof je nooit genoeg ruimte hebt. Het is behoorlijk lastig om een kleine kamer in te richten, maar het is niet onmogelijk!

1. Spiegels en licht 

Spiegels zijn hét perfecte item om een kleine kamer groter te laten ogen. Zorg ervoor dat de spiegel licht weerkaatst voor het beste effect. Hoe groter de spiegel, hoe beter. Of plaats lampen op tactische plekken, want ook dat creëert de illusie dat je kamer groter zou zijn!

2. Kleuren

In een kleine kamer is het erg belangrijk dat je lichte kleuren gebruikt. Deze weerkaatsen het licht, waardoor je kamer er groter uitziet. Probeer veel dezelfde kleuren te gebruiken. Als je meubels dezelfde kleur hebben als je muur, vallen ze weg en lijkt het alsof je meer ruimte hebt.

3. Multifunctionele meubels  

Een bed dat ook dient als een bank én een tafeltje waar je je spullen in kwijt kunt, dat is onwijs handig. Want in een kleine kamer moet je natuurlijk praktisch zijn. Heb je een hoog plafond? Kies dan voor een hoogslaper waar je een kledingkast of bureau onder kan plaatsen. Zo heb je meer ruimte voor andere meubels.

4. Opbergen

Als je een kleine kamer hebt, is het belangrijk dat je zoveel mogelijk ruimte op de vloer hebt. Planken aan de muur dus! Mandjes stapelen is overigens ook een optie. Het neemt namelijk bijna geen ruimte in beslag. Je kunt ze ook nog onder je bed zetten. Ruimte genoeg!

5. Meubels op maat

Zo weet je zeker dat je bureau niet teveel ruimte inneemt en alles perfect past. En zo heb je ook meteen unieke meubels!

6. Kledingkast met schuifdeuren

Zo hoef je geen rekening te houden met extra ruimte voor je kastdeuren.

7. Denk buiten je vier muren om

Je hoeft echt niet alles tegen de muren aan te zetten. Plaats je kast bijvoorbeeld aan je voeteneind, zo heb je meteen een afscheiding zonder al te veel ruimte in te moeten leveren.

8. Meubels op wieltjes

Zo schuif je je meubels makkelijk aan de kant en kun je je kamer ook steeds opnieuw inrichten. Zorg er alleen wel voor dat er ook een rem op de wieltjes zit, anders kan het nog weleens misgaan 😉

Hoe richt jij een kleine kamer in? Heb je zelf ook zo’n kamer?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

Advertisement

12 thoughts on “Hoe richt je een kleine kamer in?

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s