Travel

Manchester 2019: Kathedralen bezichtigen en musea bezoeken

Hey Creabea’s,

Zondag 28 juli was een onwijs regenachtige dag. Hoewel ik natuurlijk nog wel wat meer van Manchester wilde zien, pakte ik gestaag mijn paraplu, trok (dacht ik) waterdichte schoenen aan en ging op pad. Ik kocht wat lunch bij de plaatselijke supermarkt en pakte maps erbij om niet te verdwalen.

Ik ging eerst twee musea bezoeken, wat overigens geen slecht idee is wanneer het regent. Ik had een onwijs mooi gebouw gevonden. Wat binnenin het museum was, vond ik eerst nog niet eens zo interessant. Want dat gebouw: WOW! Ik ging naar het Manchester Museum, eigendom van de University van Manchester met allerlei archeologische, antropologische en natuurlijke geschiedenis objecten. Maar jongens, aanschouw dat gebouw eens even:

Nadat ik dit museum had bezocht, ging ik op weg naar het volgende museum. Maar onderweg kwam ik de officiële School Of Art tegen. Hoewel er aan gewerkt wordt, is het een prachtig gebouw, mét uitzicht op een prachtig park.

Daarna ging ik naar het Manchester Museum of Science and Industry. Dit museum was iets minder interessant dan het eerste waar ik geweest was, maar gezien de regen was het geen slecht tijdverdrijf. En ik kon in de bistro daar een lekkere warme kop chocolademelk krijgen. Dus ik was meer dan tevreden 😉 

Hoewel ik niet gelovig ben, vind ik de kathedralen en kerken in Engeland altijd zo enorm mooi. Dus ik moest deze prachtige gebouwen dan vandaag ook echt even bezoeken. En de regen? Kon me vrij weinig schelen. Ik kan altijd enorm genieten van de architectuur van dit soort bezienswaardigheden. Ik zocht eerst de Manchester Town Hall maar eens op.

Vervolgens zocht ik dan toch echt de kerken en kathedralen op. Ik keek eerst naar de St. Ann’s Church.

Vervolgens bezocht ik de prachtige Manchester Cathedral. Mijn hemel, die is mooi! Zowel vanbinnen als vanbuiten! Hoewel ik binnen geen foto’s mocht maken, moeten jullie het eerst maar doen met de prachtige buitenkant!

Ik sloot vervolgens de dag af bij de Mc Donalds waar ik ook een heerlijke milkshake bestelde. Ik was gewoon te moe en te nat om iets anders te zoeken haha. Mijn schoenen hadden mijn voeten overigens ook niet droog gehouden. Maar ach, ik heb een paar hele mooie gebouwen gezien. Ik wilde de St. Mary’s ook nog bezoeken, maar die ben ik helaas misgelopen. Ach, morgen vertel ik over de laatste dag en de hel terugreis!

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

14 thoughts on “Manchester 2019: Kathedralen bezichtigen en musea bezoeken

  1. Je moet niet gelovig zijn om die prachtige gebouwen te gaan bezichtigen. Ik doe dat ook graag en zelfs naar een begraafplaats gaan kijken in een stad of steden die voor je onbekend zijn vind ik ook mooi.

    Aum Shanthi

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s