Travel

Manchester 2019: Reizen, Chinatown en Piccadilly Gardens

Hey Creabea’s,

Ik ben van 25 t/m 30 juli op vakantie geweest in Engeland. En nee, dit keer niet in London, maar in Manchester. Hoe is dat zo gekomen? Nou, ik ging er eigenlijk speciaal voor een evenement naar toe, maar besloot er toch een vakantie aan vast te plakken. Althans, een mini vakantie. Benieuwd wat ik allemaal beleefd heb? Dat gaan jullie de komende 4 dagen lezen! Vandaag dus: deel 1!

Ik vertrok donderdagavond 25 juli per auto naar Eindhoven. Vanaf daar zou mijn Flixbus vertrekken naar London. De heenreis verliep niet heel voorspoedig, maar ging nog altijd beter dan de terugreis (die hel vertel ik over 3 dagen). Ik kwam een halfuur later aan in London de volgende ochtend. De tweede bus (met de National Express) vertrok om 9 uur naar Manchester. Ik had de hele nacht in een bus geslapen, en kon nu weer 5/6 uur in een bus vertoeven. Gelukkig kon ik onderweg nog een paar stripboeken kopen. Lang leve Engeland!

26 juli: Eenmaal in Manchester (rond half 3) ging ik naar het hotel. Ik verbleef in het Gardens Hotel. Het was echt een top kamer. Ik had zelfs een bad! Iets wat ik niet vaak heb in hotels haha. Ik pakte mijn koffer een beetje uit en trok wat schone kleren aan, om vervolgens eens even de buurt te gaan verkennen. En Fabian, wat was het eerste wat ik tegenkwam? Jawel, Chinatown. Dus daar liep ik dan maar even doorheen hé 😉

Na Chinatown gezien te hebben, ging ik maar even een pizza halen. Maar, de pizzeria waar ik heen wilde, was schijnbaar dicht. Dus zodoende eindigde ik voor het gemak maar bij de Mc Donalds. Na het eten, ging ik nog wat verkennen. Ik kwam onderweg nog wat mooie gebouwen tegen.

Bovenstaande is The Crown Court. Nadat ik deze had gezien, liep ik naar de Piccadilly Gardens, waar een fijn parkje was met heel veel standbeelden. Maar nog fijner, was dat er een mini fonteintje was waar veel kinderen doorheen renden wegens de warmte. Ik heb een tijdje naar ze zitten te kijken met een glimlach, terwijl ik af en toe wat water over me heen kreeg. Vond ik absoluut niet erg.

Ik besloot vroeg naar bed te gaan die dag, want ik zou de zaterdag een hele drukke, bijzondere dag gaan beleven. Morgen wordt dus een iets langer artikel, met alle ins and outs van die dag. En ook de reden, waarom, ik daar heenging. Dus, tot morgen!

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

14 thoughts on “Manchester 2019: Reizen, Chinatown en Piccadilly Gardens

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s