Tips & Tricks

Tips om je stedentrip zo goedkoop mogelijk te houden

Hey Creabea’s,

Een stedentripje is dé perfecte vakantie om er eventjes tussen uit te gaan met je vriend(en), vriendin(nen) of familie. Maar met zo’n tripje kunnen de kosten vaak nog wel eens hoog oplopen. Daarom heb ik een paar tips om je vakantie zo goedkoop mogelijk te houden!

1. Picknicken

Heeft jouw bestemming een prachtig park of wellicht zelfs een kasteeltuin? Wat dacht je dan van een picnick? Er is geen betere plek om lekkere snacks te eten en limonade te drinken in de prachtige natuurgebieden/tuinen!

2. City tour

Wil je graag weten wat er allemaal te doen is in de stad? Dan kun je natuurlijk een (gratis) city tour doen! Soms zijn er in steden enthousiaste hobby gidsen die je kosteloos al het leuks over de stad willen vertellen en je de beste hotspots willen laten zien!

3. Museum

Misschien klinkt het voor sommigen saai en is dit niet iets waar jij je budget aan wil spenderen, maar gelukkig zijn er vaak in steden ook gratis (of hele goedkope) musea te bezoeken! Zo leer je nog wat nieuws over die bijzondere stad waar je bent.

4. Markt

Bijna elke stad heeft een markt(je)! Hier kun je natuurlijk (vaak voor een laag prijsje) allemaal leuke souvenirtjes vinden. Tips: de Le Marché Aux Puces de Saint-Ouen in Parijs of de Zuidmarkt in Brussel.

5. Wijken bezoeken

In grote steden hebben sommige bouwkundigen prachtige, maar altijd verbazingwekkende ontwerpen gebouwd. Super leuk voor je Instagram feed en helemaal gratis te bezoeken!

Wat doe jij altijd tijdens een stedentrip?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

22 thoughts on “Tips om je stedentrip zo goedkoop mogelijk te houden

  1. Ik bezoek graag de omgeving. Want soms is de stad mooi maar ga je naar de buitenwijken is het toch anders.
    Je schrijft over een museum bezoek. Soms kan je in een VVV kantoor goedkoop dagkaarten krijgen om bepaalde musea te bezoeken.

    Aum Shanthi

    Liked by 1 person

  2. Zoveel mogelijk op 1 dag. Eind september gaan we ook een dag naar Trier (staan daar redelijk dichtbij op een camping) dus alle bijzondere bezienswaardigheden zijn uitgekozen en via een soort stadwandeling (zelf opgezet) gaan we daar allemaal langs. Maar in Krakau bekeken we alles naar een opgezet schema thuis. Zo konden we alles zien wat we wilde in een paar dagen.

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s