Article

Hoe overleef je een lange vliegreis?

Hey Creabea’s,

Ben jij een van de gelukkigen die een verre reis gaat maken met het vliegtuig? Super leuk! Helaas is een boel uurtjes vliegen niet altijd even leuk en kan je je algauw vervelen. Maar daar heb ik wel wat oplossingen voor bedacht!

1. Verwen jezelf

Gebruik een lekker gezichtsmaskertje, lak je nagels en neem crΓ¨me mee die je zo nu en dan op je gezicht of lichaam kan smeren. De air in een vliegtuig is erg droog, dus het is belangrijk om je huid en lichaam goed gehydrateerd te houden. Drink daarom ook voldoende tijdens de vlucht. Oh, en je kan ook wat olie in je haar doen. Scheelt een bad hair day voor als je het vliegtuig verlaat πŸ˜‰

2. Films

Nu heb je eindelijk tijd om al die films te kijken die je nog wilde zien. Want hoe fijn is het dat je nu alle films (en series) kan kijken zonder je schuldig te voelen omdat je nou niet bepaald productief bezig bent? Ik bedoel, je zit toch vast in de lucht, nietwaar? πŸ˜‰

3. Lezen

Neem een boek Γ©n een tijdschrift mee aan boord. Het tijdschrift is om lekker door te bladeren, waarbij je niet veel hoeft na te denken. Het boek is voor als je even wil vergeten dat je vastzit in een vliegende machine en wil ontsnappen naar een andere wereld.

4. Bullet journal

Neem eenΒ bullet journalΒ mee met een paar pennen, potloden en stiften. Je zult merken dat de tijd voorbij vliegt als je je creatieve kant loslaat. Extra leuk voor als je terugvliegt van je vakantie: vul het boekje met herinneringen, foto’s en tickets van plekken waar je bent geweest.

5. Slapen

Ga lekker slapen! Nu denk je misschien β€˜hoe dan?’ Maar er zijn genoeg hacks die het slapen tijdens een vlucht nΓ¨t wat makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan een oogmasker, oordoppen en een nekkussen.

6. Schrijven

Paar ideetjes: waar je dankbaar voor bent, dingen waar je naar uitkijkt of gewoon je gedachtes en gevoelens. Of schrijf een verhaal! Dit kun je met pen en papier doen, maar je kunt het ook online/digitaal doen. Er zijn genoeg sites en apps waar je op kunt schrijven!

7. Leeg je telefoon

Scroll door je telefoon en dump alles wat je eigenlijk niet meer gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan overbodige apps of doe eens een grote schoonmaak van je foto gallerij. Dat laatste is bovendien ook nog eens leuk, want je haalt weer een aantal herinneringen op.

8. Luister podcasts

Download van tevoren een aantal podcasts op je mobiel, laptop of tablet. Ga er lekker voor zitten, relax, sluit je ogen en luister naar allerlei verhalen.

9. Gamen

Ook kan je natuurlijk allerlei leuke spelletjes op je mobiel, laptop of tablet downloaden. Speel heel ouderwets de SimsΒ of Candy Crush, of ga op zoek naar nieuwe spellen. Met gamen kun je je gedachten even loslaten en zal de tijd ook veel sneller gaan. Side note: zorg wel voor een oplader, anders is je apparaat zo leeg!

10. Stretchen

Je moet niet te lang blijven stilzitten, stretchen is daarom van groot belang. Zittend kun je dit ook doen door bijvoorbeeld je enkels in rondjes te draaien (ene kant op, andere kant op) of maak een wandeling door het gangpad.

11. Kletsen

Maak een praatje met diegene naast je! Natuurlijk is dit easy als je een leuke buurman of buurvrouw hebt, maar het is altijd leuk om die vreemdeling naast je te leren kennen. Natuurlijk kan je ook mensen naast je hebben zitten die er niet van houden om te praten tijdens een vlucht, dus bij dit punt moet je net even geluk hebben.

Hoe kom jij een lange vlucht door?

Liefs, Deem ❀

Volg mij ook opΒ Facebook,Β TwitterΒ enΒ InstagramΒ (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

 

16 thoughts on “Hoe overleef je een lange vliegreis?

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s