Review

Game review: Uncharted series

Hey Creabea’s,

Ik ben ontzettend dol op gamen, en Uncharted is mijn favoriete shooting/adventure game EVER! Ik denk dat niet iedereen deze gameserie kent. Ja, je hoort het goed, een heuse gameserie. Er zijn maar liefst 5 delen! Je kunt ze alleen op de PS4 spelen. De kans bestaat dat velen van jullie deze spellen dus niet spelen, maar daar ben ik voor 😉

Link afbeelding
Link afbeelding
Link afbeelding

Dit zijn in ieder geval alle vijf de spellen op een rijtje. Ik zal van allen een korte samenvatting geven. In Drake’s Fortune gaat Nathan op zoek naar een schat in El Dorado. Onderweg komt hij vijanden tegen, een nieuwsgierige journaliste en vele puzzels. In Among Thieves gaat Nathan opnieuw op zoek naar een schat, dit keer in Tibet met twee nieuwe karakters, waarvan eentje hem uiteindelijk verraad. En dus verandert hij automatisch in Nathan’s vijand. In Drake’s Deception wil hij met opnieuw een nieuw karakter iets verkopen aan een slechterik. En dat loopt niet heel goed af. 3 verschillende landen passeren in het verhaal, namelijk Frankrijk, Syrië en Jemen. In A Thief’s End gaat Nathan met zijn broer op zoek naar een piratenschat in Madagaskar. En in het laatste deel The Lost Legacy, waar Nathan niet in voorkomt, gaan twee dames achter de schat aan van India.

Link afbeelding

In de games wordt heel veel geschoten. Je moet je vijanden constant uitschakelen met behulp van allerlei wapens, granaten, explosieven en combat combo’s (wat gewoon vechten heet). Je moet je constant verschuilen achter pilaren, kratten of stenen zoals hierboven, en kan vanuit die positie schieten op je doelwit. Maar vergeet niet om steeds je wapen te hervullen met munitie 😉

Link afbeelding

Linksboven zie je het wapen dat je in je handen hebt. Je hebt op dat moment 105 kogels tot je beschikking, en je hebt zojuist 35 nieuwe kogels gevonden in een ander pistool van hetzelfde kaliber. Daarnaast zie je dat je 4 granaten tot je beschikking hebt. Je kan iedere keer 2 wapens vasthouden, een groter geweer die je op je rug draagt en een klein handgeweer. Er zijn verschillende wapens te gebruiken in de games.

Link afbeelding

Dit zijn slechts enkel de wapens uit Uncharted 4, maar dan heb je even een globaal idee van de verschillende soorten wapens die er gebruikt worden in de games.

Link afbeelding

Dit zijn de controls die je gebruikt. Ik moet wel zeggen dat ze iets anders zijn dan in game 4 en 5, omdat je daar nog een touw tot je beschikking hebt. Maar voor de rest is het wel globaal gelijk.

Link afbeelding

Dit is hoe het klimmen eruitziet. Deze man heeft echt hele sterke armen en een verbluffende mogelijkheid tot ver springen. Het is een game of course, maar hij is wel een echte sporter. Zo mogen we hem inmiddels wel noemen, naast avonturier zijnde.

Link afbeelding

Dit is officieel de allereerste game van de serie (dus eigenlijk is het een 6-delige serie). Echter is deze enkel op de PS Vita te spelen, en niet op de Playstation 4. Wie weet zal Naughty Dog, de makers van de game, deze ook ooit nog gereed maken voor de PS4. Ik hoop het in ieder geval wel! 😉

Ik geef Uncharted 5 van de 5 sterren! 

Ik hoop dat je het leuk vond 🙂 Speel of speelde jij dit ook? 

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

12 thoughts on “Game review: Uncharted series

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s