Tips & Tricks

Hacks voor het scheren van je benen

Hey Creabea’s,

Van ons vrouwen wordt er vaak verwacht dat we onze benen scheren. Maar goed, gladde benen hebben is ook niet heel vervelend natuurlijk. Toch kunnen we het er over eens zijn dat scheren niet het leukste klusje ever is. Het vergt veel tijd en geduld en hoe vaak komen er wel geen wondjes tevoorschijn? Ik heb daarom een aantal handige hacks voor jullie!

1. Matig het gebruik van scheerschuim

Voor het scheren van je benen, heb je maar een dun laagje scheerschuim nodig. Wanneer je te veel schuim gebruikt, kan je scheermesje sneller vol raken met schuim en je haartjes minder goed wegscheren. Ook zie je niet goed op welke plekken je nog moet scheren. Wil je liever iets anders gebruiken? Gebruik dan douchegel of olie.

2. Scheermes met drie mesjes

Goede scheermesjes hebben drie of meerdere mesjes. Goedkope scheermesjes hebben vaak maar twee mesjes en géén glad randje bovenin. Dat gladde randje zorgt er juist voor dat je minder snel wondjes krijgt.

3. Scheer met korte banen 

Om al je haartjes weg te scheren, kun je het beste korte banen maken. Wanneer je lange banen maakt, is je scheermesje halverwege bezaaid met haartjes en zul je veel haren achterlaten. Het duurt misschien iets langer, maar dan heb je ook wat.

4. Lauw water 

Hoe verleidelijk het ook is om een warme douche te nemen, toch kan je beter met lauw water douchen. Het warme water sluit namelijk je poriën af. Lauw water opent juist de poriën, waardoor je haartjes makkelijker te scheren zijn. Nog een voordeel: door met lauw water te douchen, zal je huid minder droog aanvoelen.

5. Scrubben 

Scrub voor het scheren je benen, om alle dode huidcellen te verwijderen. Zo pak je makkelijker de haartjes mee zodra je begint te scheren.

6. Verzorging 

Na een scheerbeurt kan je huid wel wat extra energie gebruiken. Smeer daarom na het scheren je benen in met een hydraterende crème. Kies dan voor een bodybutter of bodylotion. Je huid krijgt een mooie glas én voelt zelfs nog zachter.

Scheer jij je benen?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

 

20 thoughts on “Hacks voor het scheren van je benen

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s