Tips & Tricks

Hacks voor het scheren van je benen

Hey Creabea’s,

Van ons vrouwen wordt er vaak verwacht dat we onze benen scheren. Maar goed, gladde benen hebben is ook niet heel vervelend natuurlijk. Toch kunnen we het er over eens zijn dat scheren niet het leukste klusje ever is. Het vergt veel tijd en geduld en hoe vaak komen er wel geen wondjes tevoorschijn? Ik heb daarom een aantal handige hacks voor jullie!

1. Matig het gebruik van scheerschuim

Voor het scheren van je benen, heb je maar een dun laagje scheerschuim nodig. Wanneer je te veel schuim gebruikt, kan je scheermesje sneller vol raken met schuim en je haartjes minder goed wegscheren. Ook zie je niet goed op welke plekken je nog moet scheren. Wil je liever iets anders gebruiken? Gebruik dan douchegel of olie.

2. Scheermes met drie mesjes

Goede scheermesjes hebben drie of meerdere mesjes. Goedkope scheermesjes hebben vaak maar twee mesjes en géén glad randje bovenin. Dat gladde randje zorgt er juist voor dat je minder snel wondjes krijgt.

3. Scheer met korte banen 

Om al je haartjes weg te scheren, kun je het beste korte banen maken. Wanneer je lange banen maakt, is je scheermesje halverwege bezaaid met haartjes en zul je veel haren achterlaten. Het duurt misschien iets langer, maar dan heb je ook wat.

4. Lauw water 

Hoe verleidelijk het ook is om een warme douche te nemen, toch kan je beter met lauw water douchen. Het warme water sluit namelijk je poriën af. Lauw water opent juist de poriën, waardoor je haartjes makkelijker te scheren zijn. Nog een voordeel: door met lauw water te douchen, zal je huid minder droog aanvoelen.

5. Scrubben 

Scrub voor het scheren je benen, om alle dode huidcellen te verwijderen. Zo pak je makkelijker de haartjes mee zodra je begint te scheren.

6. Verzorging 

Na een scheerbeurt kan je huid wel wat extra energie gebruiken. Smeer daarom na het scheren je benen in met een hydraterende crème. Kies dan voor een bodybutter of bodylotion. Je huid krijgt een mooie glas én voelt zelfs nog zachter.

Scheer jij je benen?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

 

20 gedachten over “Hacks voor het scheren van je benen

Een reactie plaatsen

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s