Tips & Tricks

Tips voor een sollicitatiegesprek

Hey Creabea’s,

Ben jij op zoek naar een bijbaan of vaste baan? Dan zul je ongetwijfeld wel wat tips kunnen gebruiken. Hiermee zal je sowieso een goede indruk achterlaten tijdens je sollicitatie!

1. Kom op tijd

Dit is écht het belangrijkste van alles. Zorg ervoor dat je minstens vijftien minuten te vroeg de deur uitgaat, zodat je zeker weet dat je op tijd zult arriveren.

2. Outfit 

Je wilt natuurlijk graag laten zien hoeveel gevoel je hebt voor kleding, maar misschien is het niet zo handig om ripped jeans te dragen naar een sollicitatie. Zorg voor een net pak, broek of blouse en draag geen sneakers!

3. Verzorgd

Naast een goede outfit, moet je er natuurlijk ook verzorgd uitzien. Een net kapsel en een subtiel make-upje (voor de vrouwen) of geschoren gezicht (voor de mannen) kan nooit kwaad, maar blijf wel altijd dichtbij jezelf.

4. Lach

Laat je van je beste kant zien (ook al heb je misschien een rotdag). Oplossing: altijd lachen! Met een vriendelijke indruk score je gelijk punten.

5. Wees jezelf

Blijf altijd jezelf en probeer geen betere versie van jezelf te laten zien. Maar uiteraard wel je beste versie!

6. Voorbereiden

Bereid je alvast voor door na te denken over bepaalde vragen. ‘Wat heb jij te bieden?’ ‘Wat vind je leuk om te doen?’ Als je direct antwoord geeft, kom je zelfverzekerd over! Maar zorg er wel voor dat het niet ingestudeerd lijkt. Anders is het niet spontaan 😉

7. Interesse

Je wordt natuurlijk onderworpen aan een kruisverhoor, maar probeer zelf ook een beetje interesse te tonen. Vraag bijvoorbeeld iets over het baantje/de baan.

8. Oogcontact

Maak bij de eerste handdruk al oogcontact met de ander. Dit komt vriendelijk en open over. Je wilt natuurlijk niet arrogant overkomen.

Wat is jouw belangrijkste tip voor een sollicitatiegesprek?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

18 thoughts on “Tips voor een sollicitatiegesprek

 1. Je rustig houden.
  Stress is er vaak altijd en ook je lichaamshouding daar nu vaak naar gekeken wordt. Hoe is je houding tegenover en als je praat.
  Outfit vroeger was het zo een vrouw kort gerokt en een decolleté werd aangenomen, nu is dat veel minder en worden deze ook vaak niet aangenomen. Dus zoals je schrijft kleding speelt tegenwoordig ook een belangrijke rol.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 person

   1. Maar tegenwoordig zien ze daar toch minder naar. Verzorgd en een goed voorkomen is vaak belangrijker dan kort en teveel laten tonen van het lichaam.

    Aum Shanthi

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s