Tips & Tricks

Tips om je spijkerbroek langer mooi te houden

Hey Creabea’s,

Tegenwoordig heeft iedereen wel een denim item in de kast liggen. Maar wist je dat je een spijkerbroek zo min mogelijk moet wassen? Wanneer je de wasmachine vermijdt, blijft de kwaliteit en kleur het best. Vlekken kun je daarom het best verwijderen met een vochtig doekje. Dit is niet de enige regel, er zijn er namelijk nog veel meer!

1. Geurtjes verwijderen

Heeft je spijkerbroek een apart of muf geurtje? Dit kun je ook zonder wasmachine oplossen. Laat het denim een dagje buiten luchten. Als het buiten regent kun je de ‘stank’ ook verwijderen door je spijkerbroek tijdens het douchen in de badkamer te hangen. Het stoom van de douche zorgt ervoor dat de geur verdwijnt. Het is nooit echt bewezen, maar veel mensen beweren dat de vriezer ook de nare geurtjes verwijdert. Een nachtje in de vriezer is hierbij al voldoende.

2. Hardnekkige vlekken

Sommige vlekken (zoals kauwgom en wax) zijn gewoon niet met een vochtig doekje te verwijderen. Je kan deze vlekken verwijderen door een bot mes te gebruiken. De volgende stap is het wrijven van een ijsklontje op de vlek. Dit doe je totdat het ijs smelt. Door het ijs wordt de vlek namelijk harder, waardoor je het er makkelijk af kan schrapen met het botte mes.

3. Vermijd de strijkbout

Strijk je spijkerbroek vooral niet! Dit is vooral belangrijk bij denim met bijvoorbeeld een 3d effect. De stof is dan wel bestand tegen hitte, maar deze effecten zijn dat niet. Hang je spijkerbroek op en laat het uit zichzelf drogen.

4. Wasvoorschriften

Soms werken de bovenstaande tips niet, en dan heb je geen andere keus dan je spijkerbroek in de wasmachine te gooien. Wanneer je dit doet is het wel van belang dat je het eerst binnenstebuiten keert. Je spijkerbroek kan namelijk afgeven in de wasmachine. Zorg ervoor dat je kleren wast in dezelfde kleur. Het beste is om alleen je spijkerbroek(en) te wassen. Kies vervolgens voor een koud wasprogramma, 30 graden is voldoende. Stop je natte spijkerbroek niet in de droger, maar laat het binnenstebuiten drogen.

5. Uitgelopen denim laten krimpen

Het komt regelmatig voor dat je denim ‘uitloopt’. Het gaat dan losser om je benen en heupen zitten. Je kunt dit oplossen door je droge spijkerbroek binnenstebuiten te keren en in de droger te stoppen. Vooral bij stretch jeans werkt dit goed. Dit kan alsnog wel risky zijn! Soms krimpt je spijkerbroek juist meer, dus pas hier wel mee op!

Hoe was jij je spijkerbroeken?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

16 thoughts on “Tips om je spijkerbroek langer mooi te houden

 1. Als me spijkerbroeken losser gaan zitten zorg ik dat ik gewoon wat meer gewicht krijg.
  Overal is een doekje voor tegenwoordig. Soms doe ik dan maar een doekje over de tv.
  Een driedimensionele spijkerbroek. Volgens mij begin ik achter me spijkerbroek te lopen.
  Begint een spijkerbroek te stinken dan was ik hem. Tjonge die wasmiddelenreclames begin ik tegenwoordig ook een kind van te krijgen. En wie niet. Gelukkig lusten ze pods. Ook weer opgelost.

  Liked by 1 person

  1. Voor alles is inderdaad een oplossing. Soms simpeler dan we in eerste instantie trachten. En dat laatste is zeker iets handigs. Maar dan moeten we ze niet hoog wegstoppen, anders heeft het nog geen effect

   Like

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s