Beauty

Gezichtsmaskers die je zelf kunt maken!

Hey Creabea’s,

Dat het verzorgen van je gezicht een must is voor een gezonde, stralende huid, is één ding wat zeker is. Dus brengen we zo nu en dan een lekker gezichtsmaskertje aan. Wist je dat je deze maskertjes heel gemakkelijk zelf kunt maken, met natuurlijke ingrediënten?

1. Banaan

Bananen zijn rijk aan kalium, maar wist je ook dat het nóg meer voordelen heeft? Een banaan is namelijk een bron van vitamine c, biotine (vitamine b8) én mangaan. Dit zijn allemaal voedingsstoffen die je huid zal opnemen. Meng een geprakte banaan met honing en citroensap en smeer het vervolgens uit over je gezicht.

2. Karkuna

Deze specerij bevat allerlei eigenschappen die onwijs goed zijn voor je huid. Zo gaat het onder andere ontstekingen van de huid tegen. Ook wanneer je acne wil tegengaan (of je huid een extra energie boost wilt geven). Mix wat kurkumapoeder met honing en aloë vera tot een glad masker. (Zorg er wel voor dat je je haar op de een of andere manier uit je gezicht houdt. Anders kun je straks de honing uit je haar gaan wassen).

3. Avocado

Alle vitamines en vetten die deze vrucht zo gezond maken hebben, ook een positief effect op je huid. De avocado zorgt bijvoorbeeld voor meer elasticiteit en het stralen van de huid. Neem een halve avocado en meng dit met honing en heet water totdat er een gladde massa ontstaat. Verdeel het over je gezicht en laat het maskertje ongeveer 10 minuten inwerken.

4. Eiwit

Het hoge eiwitgehalte zal je poriën doen verkleinen. Roer de eiwitten met voldoende haver door elkaar en ga door totdat het een stevige massa wordt. Breng de substantie aan op je gezicht en laat het 20 minuten inwerken.

5. Koffie

Het is beter voor je huid dan je denkt. De cafeïne in de koffie, (normaal gesproken werkt het als energie verhoger voor je lichaam) kan het namelijk ook je huid een enorme opkikker geven. Ook bestrijdt het ontstekingen en gaat het roodheid tegen. Vermaal de koffiebonen en voeg melk en citroensap toe. Alles even door elkaar roeren tot het een dikke substantie wordt en breng het dan aan op je gezicht.

Maak jij weleens je eigen gezichtsmaskers?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

 

Advertisement

18 thoughts on “Gezichtsmaskers die je zelf kunt maken!

  1. Mijn tip is om die dingen gewoon te eten. Dan wordt je hele lichaam gezond.
    Wat heb je trouwens aan een mooi gezichtje als alles onder je hals bijna uitelkaar valt van ellende. En de inwendige organen nog amper werken.
    Die overwaardering van dat gezichtje kan ik niet begrijpen. Zorg maar dat je gezond bent dan zie je er goed uit.

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s