Article

Dingen die mannen kunnen doen, maar vrouwen niet

Hey Creabea’s,

Begrijp me niet verkeerd: een vrouw zijn is niet slecht. En of course willen we graag gelijkheid tussen meiden en jongens. Maar er zijn toch een aantal kleine dingen waar mannen wel mee wegkomen, maar vrouwen minder. Waar ik het over heb?

1. Lichaamsbeharing

Voor mannen is het heel normaal om behaard te zijn. Dit terwijl van ons vrouwen wordt verwacht dat er geen haartje op onze huid zit, want anders is het ‘smerig’. Maar geloof me, ook wij vrouwen mogen best weleens een scheerbeurt overslaan hoor. Het hoort nu eenmaal bij het mens zijn!

2. Lui en ongeordend zijn

Volgens velen is het bovenstaande iets typisch mannelijks. Want zodra een vrouw een rommelige kamer heeft, is ze automatisch een chaoot. Vooral de ouders hebben hier vaak opmerkingen over. En daarbij komt dat mannen easy in een trainingspak over straat kunnen, terwijl het bij vrouwen direct geassocieerd wordt met onverzorgd te zijn.

3. Rimpels

Van vrouwen wordt altijd verwacht dat ze er jong en fris uitzien, dit terwijl mannen vaak wegkomen met een rimpeltje hier en daar. Ook oneerlijk is het feit dat wij veel producten gebruiken en jongens waarschijnlijk hun lichaam, haar en gezicht wassen met dezelfde zeep, en er dan alsnog verzorgd uitzien!

4. Vieze grapjes 

Hoe vaak zijn mannen de hele dag bezig met moppen en het belachelijk maken van elkaar? Als een vrouw hetzelfde doet en zegt, is het not done. Ugh.

5. Voetbal en videogames

Als je als vrouw van voetbal en/of videogames houdt, doe je dat zogenaamd om cool te doen. Nou nee hoor. Games zijn gewoon fun en heus niet alleen voor mannen. Ook snap je als vrouw zijnde niets van voetbal, en je mag er vooral geen mening over hebben. Ehm hello, times are changing!

6. No smile

Als wij vrouwen niet de hele tijd aan het lachen zijn, zijn we gelijk chagrijnig. Nog irritanter als jongens daar dan een opmerking over maken. Je weet wel, iets in de trant van: ”Je mag wel wat vrolijker kijken hoor.”

7. Dun

Hoe vaak lees je wel niet dat een vrouw met curves al direct dik wordt genoemd. En bij mannen maakt dat gek genoeg niet zoveel uit. Well, I got news for you. Elk lichaam is goed genoeg. Dik, dun, curvy, andere huidskleur, striae strepen, uitpuilende navel etc. Alles is goed genoeg! Dus vrouwen, niet meteen naar de sportschool gaan of afvallen omdat men je te dik vindt. Gewoon lekker doorgaan zoals je doet en trek je niets aan van anderen!

Welke ergernis staat hier niet bij volgens jou?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

Advertisement

14 thoughts on “Dingen die mannen kunnen doen, maar vrouwen niet

  1. Dat vaak een jonge sneller uit mag gaan dan een meisje en vaak ook later weg mag blijven.
    Ach weet je gelijkheid zou een mooi deugd zijn. Want als ik nu sommige mannen zie en hoor dan hebben ze veel overgenomen van de vrouw.

    Aum Shanthi

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s