Tips & Tricks

Tips om de warmte vol te houden

Hey Creabea’s,

Jeetje, wat is het warm! Hopelijk kom je deze warme dagen een beetje door. Maar als dat nog niet zo goed gaat, dan heb ik wel wat tips voor je. Zo kom je hopelijk de warmte toch goed door!

1. Zand

Een dagje naar het strand werkt vaak heel goed, maar de zand die achterblijft, zorgt vaak voor zweet en irritatie. Je denkt dat de zee het wel wegspoelt, maar niets is minder waar. Het beste middel, is talkpoeder! Dan valt het zand er zo vanaf!

2. Kussen

Als je niet kunt slapen in de hitte, dan is het een idee om je kussen in de vriezer te stoppen. Laat die kou maar werken!

3. Deodorant

En dan bedoel ik niet die voor vrouwen, maar specifiek die voor mannen. Huh? Maar waarom? Nou, mannen deodorant ruikt vaak net wat sterker dan die van vrouwen. En daarmee kun je je zweetgeur goed verbergen. En zeg nu zelf, mannen deodorant ruikt best lekker.

4. Droogshampoo

Door de warme wordt je haar sneller vet. En om nu elke keer weer je haren te wassen… (wat overigens ook slecht is voor je haar). Gebruik daarom droogshampoo. Easy in gebruik en snel klaar!

5. Gezichtsspray

Je gezicht voelt aan als een vulkaan. Daarom is het geen slecht idee om je gezicht af en toe even te besprenkelen met een verfrissende gezichtsspray.

6. Waterproof make-up

Het meest vervelende (voor de meeste vrouwen) is wanneer je make-up van je gezicht afgaat door het zweten. Daarom is het handiger om waterproof make-up te gebruiken. Scheelt ook weer in beweging omdat je het opnieuw moet doen 😉

7. Vaseline

Door de droogte krijg je snel droge voeten en komen de blaren ook enorm snel opzetten. Smeer je voetjes daarom in met vaseline en je hebt er geen last meer van.

8. Haarsprays en handcrème

De zon en je haar, dat is vaak geen goede combinatie. Het beste is daarom om een haarspray te gebruiken dat je haar beschermt tegen de zon. Wordt het pluizig? Dan kun je er een klein beetje handcrème insmeren.

9. Wasverzachterdoekjes

De insecten zijn maar niet weg te slaan bij jou! Gelukkig bestaan er wasverzachterdoekjes! Als je deze over je lichaam heen wrijft, zullen de insecten geen trek meer hebben in jou. En de muggen blijven dan ook op afstand!

10. Water drinken

De beste tip die er is bij de warmte, is het drinken van water. Minstens 2 liter water per dag drinken wordt aanbevolen. Gooi er anders ook nog even wat ijsklontjes in. Of nog beter, neem gewoon een ijsje! Je wilt niet uitdrogen, toch? 😉

Wat doe jij tegen de hitte?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

16 thoughts on “Tips om de warmte vol te houden

  1. Gelukkig kan ik er goed tegen. Juist het slapen is moeilijker. Je gaat laat slapen tot heel laat en er vroeg uit dat kruipt niet in de kleren.
    Wat bij me helpt is een douche nemen zo vaak mogelijk. Nee geen koude maar warm.

    Aum Shanthi

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s