Article

Deze dingen zijn slecht voor je haar!

Hey Creabea’s,

Wij vrouwen doen er vaak van alles aan om ons kapsel perfect in model te krijgen. En dat soms zelfs ten koste van ons haar. Wil je ervoor zorgen dat jouw haar gezond blijft? Dan is het verstandig om onderstaande dingen niet meer (of minder) te doen!

1. Touperen

Wil je graag dat je haar meer volume uitstraalt dan het in werkelijkheid bevat? Dan zul je vast weleens je haar touperen. Maar probeer dit de volgende keer toch niet te doen! Je gaat al tegen de richting in met een kam (wat zorgt voor beschadiging) en gaat aan het eind van de dag weer met een borstel door je haren heen. Dat zorgt voor een dubbele damage! Het beste is om een beetje babypoeder in je haar te doen voor extra volume.

2. Elastiekje

Ruwe elastiekjes kunnen slecht zijn voor je haar, omdat het haar daardoor af kan breken. Een stoffen elastiekje is al vele malen beter, maar een invisibobble is toch echt het beste. Dat is een speciaal elastiekje zonder ijzeren randje. Een nog grotere fout die wij vrouwen maken, is dat we een té strak knotje of staart maken. Dat zorgt er ook voor dat ons haar afbreekt. Gebruik daarom dus een invisibobble of schuifjes/clipjes!

3. Chloor

Het is één van de ergste dingen voor je haar. Er zitten ongelooflijk veel chemische stoffen in die je haar super droog maken. En als je blond bent, dan is een dagje zwemmen helemaal een probleem voor jou. Je lokken kunnen namelijk een groenige gloed krijgen door chloor.

4. Stijltang

Je hebt verschillende hittestanden op een stijltang. Het is natuurlijk wel sneller klaar wanneer je de stand op zijn heetst zet, maar dit zorgt er wel voor dat je haar sneller beschadigt! Vergeet daarom nooit een hittebeschermer te gebruiken!

5. Natte haren borstelen

Je hebt haast en komt net uit de douche. Het eerste wat je doet is je natte haren in een knot doen om vervolgens weer verder te gaan. En dat is onwijs slecht voor je haar! Omdat je haar nat is, is het veel gevoeliger dan wanneer het droog is. Laat daarom je haar eerst goed drogen voor je er met een borstel doorheen gaat. En doe dat vervolgens rustig. Het beste is om een kam te gebruiken met grote tanden, zodat je haren minder snel afbreken.

Zorg jij goed voor je haar?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

 

14 thoughts on “Deze dingen zijn slecht voor je haar!

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s