Review

Game review: Detroit Become Human

Hey Creabea’s,

Ik ben ontzettend dol op gamen, en Detroit Become Human is mijn ALL TIME FAVOURITE game EVER! Ik denk dat niet iedereen deze game kent. Je kunt het alleen op de PS4 spelen, maar dit najaar zal er ook een PC versie uitkomen! De kans bestaat dat velen van jullie dit spel dus niet spelen, maar daar ben ik voor 😉

Dit is hoe het spel er uit ziet. Het is een interactieve film waar de hoofdzakelijke interactie zich manifesteert in de vorm van dialoogkeuzes en quicktime-events. De keuzes gemaakt in het spel beïnvloeden het verloop van het spel en leiden tot verschillende einden van het verhaal. Aan het eind van elk hoofdstuk krijg je een overzicht te zien van alle gemaakte keuzes en verhaalvertakkingen die niet zijn bereikt.

Je speelt in deze game als 3 karakters. Te weten de ‘Deviant Hunter’ Connor, (rechts, Bryan Dechart) de ‘Devianten leader’ Markus (midden, Jesse Williams) en de ‘Deviante maid’ Kara (links, Valorie Curry).

Dit is een voorbeeld van de flowchart die je zult zien na het afronden van 1 van de 32 chapters. Alles wat blauw is, heeft te maken met de keuzes die je gemaakt hebt en de handelingen die je hebt verricht. Het grijze gedeelte is niet gekozen of nog niet ontdekt. Soms zie je ook gele vlakken, dat betekent dat je een speciaal, gesloten deel hebt geopend en dat heeft impact gehad op die chapter.

Je kunt naast vele extra’s (zoals video’s, soundtracks en artwork) de chapters inzien. Indien je die al gespeeld hebt! Zo kun je een bepaalde chapter opnieuw spelen, omdat het einde je bijvoorbeeld niet beviel omdat je een quicktime-event hebt gemist.

Dit is een voorbeeld van een keuze die je kunt maken in het chapter. Je hebt vaak 4 keuzemogelijkheden, maar in dit voorbeeld heb je er 2.

Het lampje, wat je nu lichtjes blauw ziet, verandert van kleur in verschillende chapters. Dat is erg gaaf en geeft een extra touch aan het spelen. De 4 rechterknopjes (met de icoontjes driehoek, rondje, kruisje en vierkantje) geven de bijbehorende keuze aan of de quicktime-event. Het touchpad (grote zwarte vierkante vlak) gebruik je af en toe, bijvoorbeeld bij het schilderen of taggen. De linker joystick gebruik je om te lopen, de rechter om rond te kijken (de camera). Met R1 switch je de camera en met R2 scan je de omgeving. L1, L2, R1 en R2 gebruik je soms ook in combinatie met een andere knop om een handeling te verrichten.

Mijn favoriet is Connor (duh, ik cosplay ook als hem) en ik heb het spel inmiddels 1 keer uitgespeeld. Tijdens het spelen verzamel je trofeeën. Deze trofeeën speel je vrij terwijl je een handeling doet. Helaas moet je daar soms ook minder leuke dingen voor doen (zoals iemand vermoorden). Maar je wilt uiteindelijk toch die platinum trofee!

Ik heb geen nadelen bij dit spel. Het is duidelijk: je speelt verschillende chapters vanuit 3 personages en moet ten tijde van het spel belangrijke keuzes maken. De besturing is erg makkelijk, alleen moet je wel goed opletten welke knoppen je moet gebruiken wanneer zich een quicktime-event voordoet! Je wilt immers niet verliezen of doodgaan, toch? 😉 De verhaallijn is ook echt vet! Ik wil geen spoilers weggeven, maar alle drie de karakters hebben een verhaallijn waarin ze worstelen met allen een eigen pad. Eentje wil zorgen voor een jonge meid en haar beschermen, de ander moet zijn missie volbrengen maar twijfelt of hij deviant is, en de laatste twijfelt of hij geweld moet gebruiken of juist niet. Echt een aanrader deze game!

Ik geef DBH (Detroit Become Human) 5 van de 5 sterren! 🙂

Ik hoop dat je het leuk vond 🙂 Speel of speelde jij dit ook? 

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

 

12 thoughts on “Game review: Detroit Become Human

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s