Article

Kun je niet slapen? Probeer deze tips dan eens uit!

Hey Creabea’s,

Je bent erg moe, maar je ligt maar in bed te draaien omdat je niet in slaap kunt vallen. En dan moet je ook nog eens vroeg opstaan… Ik heb een aantal tips voor je, die je zullen helpen om in slaap te vallen!

1. Peinzen

Soms kun je maar blijven denken aan iets. Over die ene ruzie, die moeilijke toets of het naderende sollicitatiegesprek voor een bijbaan. Het kan daarbij helpen om je gedachten op te schrijven in een boekje. Dat zorgt voor een opgeruimd hoofd en dan kun je beter in slaap komen.

2. Telefoon checken

Het is heel verleidelijk om nog even je social media te checken wanneer je in bed ligt. Maar wist je dat je daardoor juist moeilijker in slaap komt? Wanneer je moe wordt, geven je hersenen het stofje melatonine af. Door het licht van je telefoon denken je hersens dat het nog licht is buiten. Daardoor wordt de aanmaak van het stofje geremd. Probeer dus zo min mogelijk op beeldschermen te kijken voordat je gaat slapen!

3. Ga uit bed

Het klinkt gek, maar het is soms beter om niet in bed te blijven liggen wanneer je niet kunt slapen. Je kunt bijvoorbeeld op de bank lezen voor een aantal minuten. Als je dan slaperig wordt, kun je het daarna nog een keertje proberen.

4. Lichaamstemperatuur

Een warm bed is fijn, maar wanneer je kamer té warm is, dan kun je vaak niet slapen. Je lichaamstemperatuur moet dan eerst dalen voordat je überhaupt in slaap valt. Een koude slaapkamer werkt ook niet, maar zorg er simpelweg gewoon voor dat het op kamertemperatuur is.

5. Ademhalingsoefeningen

Deze oefeningen kunnen je helpen om te ontspannen. Focus op je ademhaling. Haal diep adem. Doe je ogen dicht, adem in door je neus en uit door je mond. Doe dit 7 keer en je zult merken dat je lichaam zich ontspant.

6. Apps

Ik weet dat ik zei dat beeldschermen niet handig waren, maar je mag je telefoon best even snel pakken om een app op te zoeken met een rustig muziekje. Vaak helpen die enorm goed om in slaap te vallen. Denk aan Sleep Pillow bijvoorbeeld! (Te vinden via de App Store).

7. Blijf wakker

Er is ook nog een grappig trucje. Waarom probeer je het niet eens om expres wakker te blijven? Dan durf ik te wedden dat je snel in slaap valt!

Wat doe jij wanneer je niet kunt slapen?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

18 thoughts on “Kun je niet slapen? Probeer deze tips dan eens uit!

  1. Heb ik niet echt moeilijkheden mee. Maar als het gebeurd ga ik gewoon buiten een sigaretje roken en dan kan ik slapen. 🙂
    Maar het gebeurd echt niet vaak want ik mediteer voor ik ga slapen en een glas melk doet wonderen. 🙂

    Aum Shanthi

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s