Article

Dingen die niet kloppen aan de middelbare school

Hey Creabea’s,

Je ouders, docenten, Amerikaanse films/series: ze proberen je van alles wijs te maken wanneer je op de middelbare school zit. Toch zijn er een aantal dingen die je waarschijnlijk vaak hoort, maar die niet helemaal waar of gewoon helemaal fout zijn. Let’s take a look, shall we?

1. Je moet direct een vervolgopleiding doen

Als je weet wat je wil met je toekomst, dan is een vervolgopleiding heel handig. Maar als je dat nog niet weet, zijn er ook andere opties. Je kan bijvoorbeeld een tussenjaar nemen om te reizen. Of je kan gaan werken om erachter te komen wat je wil gaan doen. Zo kan je je studiekeuze (of een andere keuze) maken wanneer je iets volwassener bent.

2. Wat je leert, heb je 9 van de 10 keer niet nodig

De enige mensen die in hun verdere leven te maken krijgen met de stelling van Pythagoras zijn 1. docenten en 2. de deelnemers van Wie is de Mol. Je leert dus veel dingen die onzinnig lijken, maar dat zijn ze natuurlijk niet (altijd). Je traint zo namelijk je (logisch) denkvermogen, je geheugen en je doorzettingsvermogen, en dat zijn dingen die je wél kan gebruiken in de toekomst.

3. Dat docenten je niet begrijpen

Geloof het of niet, je docenten hebben ook een leven naast het lesgeven op school. En voordat ze docent werden, zijn ook zij student geweest. Ze weten vaak goed wat je doormaakt.

4. Schoolfeesten zijn verplicht

Je vindt het leuk of niet. Hoe het ook zij, je bent niet verplicht om naar een schoolfeestje te gaan. Heb je er echt geen zin in? Blijf dan gewoon thuis. En word je dan als saai bestempeld? So be it! Your life, your choices!

5. Het is de beste tijd van je leven

Voor de één is de middelbare schooltijd een super leuk, en voor de ander niet. Vaak zeggen mensen dit gewoon omdat je (nog) weinig huiswerk en geen verantwoordelijkheden hebt. Op je vervolgopleiding heb meer huiswerk en dus meer te doen, maar ook veel meer vrijheid. En als je werkt heb je veel meer verantwoordelijkheden, maar ook meer geld. Dus kortom: alles heeft voor- en nadelen.

6. Verschillende groepen

In Amerikaanse films/series over middelbare scholen, zie je het altijd: elke tafel in de kantine behoort tot een bepaald groepje. De nerds, de sporters, de goths, de populaire meisjes enzovoort. In realiteit kan je gewoon met iedereen omgaan. We zijn hier niet in Amerika, right?

7. Je bent alleen succesvol met goede cijfers

Goede cijfers halen is heel belangrijk natuurlijk, maar soms studeer je tot diep in de nacht, en heb je toch een slecht cijfer. Het belangrijkste is dat je weet dat je je best hebt gedaan. Iedereen heeft zijn talenten en kwaliteiten. En misschien komen die nu niet helemaal naar voren, maar vroeg of laat komt dat helemaal goed!

8. Je moet je kluisje versieren

Nou nee hoor, dat hoeft niet per se. Sterker nog, 9 van de 10 keer is dat geeneens toegestaan. Een fotootje plakken is natuurlijk geen probleem, maar doe het dan wel met plakgum, wat je er zonder problemen weer af kan halen. Anders krijg je nog geldboetes ook, en dat is wel het laatste wat je wil.

Welke fabels ken jij nog meer van de middelbare school?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

14 thoughts on “Dingen die niet kloppen aan de middelbare school

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s