Article

Lifehacks zodat je langer en sneller slaapt!

Hey Creabea’s,

In het weekend kan je zolang blijven liggen als je zelf wil, maar op een doordeweekse dag gaat de wekker altijd veel te vroeg af. En je kunt best nog wat extra slaap gebruiken. Ik heb wat lifehacks voor je, zodat je langer kunt slapen. Dus slaapkopjes, de redding is nabij!

1. ‘s Avonds douchen

Geloof me, je wordt echt niet vies ‘s nachts tijdens het slapen. Je kunt dus best ‘s avonds al douchen, zodat je ‘s ochtends wel een halfuur langer kan blijven liggen. Heerlijk toch?!

2. Ritme

Zorg ervoor dat je een ritme ontwikkeld. Elke dag op dezelfde tijd naar bed gaan én elke dag om dezelfde tijd opstaan klinkt saai (en oké, misschien is dat ook wel zo), maar je hoeft daardoor nooit meer wakker te liggen wanneer je wil gaan slapen. Dat zorgt er overigens voor dat je overdag uitgerust bent en je kan die extra tijd dan weer gebruiken voor andere dingen!

3. Laat je telefoon achterwege

Je wil vaak vlak voor het slapengaan nog even appen, op Instagram kijken of dat ene filmpje afkijken. Maar daardoor bestaat de kans dat je laat gaat slapen. En dan is ook nog eens het probleem daar, dat je veel moeilijker in slaap komt. Je telefoon straalt namelijk blauw licht uit en dat zorgt ervoor dat je langer wakker blijft.

4. Maak je ontbijt alvast klaar

Als je ‘s avonds alvast je brood klaarmaakt, kun je ‘s ochtends wat langer blijven liggen. Of nog beter: maak in het weekend allerlei lunches en bewaar ze in de vriezer. Wie wil er nu geen eimuffins, sandwiches of pastasalades mee als lunch?

5. Kleding klaarleggen

En als je dan toch al bezig bent, leg dan ook meteen je outfit voor de volgende dag klaar. Scheelt weer 15 minuten twijfelen over je outfit 😉

6. Easy make-up

Het weekend kun je makkelijk gebruiken voor make-up experimenten, maar op schooldagen kun je beter alleen mascara gebruiken. Je kunt die extra tijd weer gebruiken om te slapen. En dat beetje minder make-up maakt je echt niet minder mooi!

7. Verzamel alles wat je nodig hebt

Je telefoon, tas, sleutels, jas, lunch… Ben jij ook iemand die ‘s ochtends door het hele huis rent omdat je op zoek bent naar dingen? Zorg er dan voor dat je ze op een vaste plek neerlegt. Dat scheelt immers toch weer vijf minuten van je tijd!

8. Slaap muziek

Wanneer je met vaste muziek aan gaat slapen, herkennen je hersenen dat als teken dat het tijd is om in de ruststand te keren. Je gaat ontspannen en zal veel sneller in slaap vallen. Maar dan moet je die muziek wel elke nacht aanzetten, en alleen dan. Oh, en je moet geen rockmuziek opzetten. Rustige muziek, dat heb je nodig.

9. Warme melk

Door het drinken van een warm drankje, zal je lekker ontspannen en val je sneller in slaap. Kruidenthee mag natuurlijk ook, maar pas op met gewone thee en koffie. Want daar zitten nu juist stoffen in die je wakker houden.

10. Niet meer snoozen

Nog 5 minuutjes… Nog 5 minuutjes… Oké nog 3… Maar geloof me, voor je het weet ben je 15 minuten verder. En die tijd had je ook kunnen gebruiken om nog in dromenland te verkeren. Hoe lastig ook: wees streng voor jezelf! Na één keer snoozen sta je op. De voordelen? Je slaapt extra lang! Klinkt gek, maar het is toch echt zo!

Hoe zorg jij ervoor dat je langer slaapt?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op Facebook, Twitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

Advertisement

18 thoughts on “Lifehacks zodat je langer en sneller slaapt!

 1. Voldoende slapen is belangrijker als langer slapen.
  De ene heeft meer slaap nodig dan de andere.
  Mijn ritueel is een glas melk voor het slapen gaan. En mediteren.
  Slaap zacht.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 person

 2. Hey girllllll,

  Ik wordt standaard op dezelfde tijd wakker ook in het weekend en in de vakanties, wel irritant maar ook weer niet want dan blijf ik in mijn routine. Mijn routine voor het slapen is lekker even tekenen op mijn Lenovo yogabook. Ohww yesss Girl! Love that! Ik slaap dan heerlijk het tekenen ontspant me. voor het slapengaan after a long day.

  Great post! Big hugz for you Dear! Have a nice day ik hoop dat je geniet van deze extra vrije dag. Liefs, Miss B.

  Liked by 1 person

  1. Heel herkenbaar girl! Oh heerlijk voor het slapengaan, oh yes! Thank you girl! Ik was vooral aan het studeren haha, maar ging ook naar een concert! Hopelijk was jouw dag ook goed! Hugz!

   Like

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s