Article

Stel jij dingen uit? Vanaf nu niet meer!

Hey Creabea’s,

Moet je veel doen voor school, maar leidt Netflix of je telefoon je constant af? Dat is volledig begrijpelijk. Maar het is, zeker wanneer je moet studeren, handig om je focus erbij te houden. Met deze tips zal het je zonder meer lukken om je werk af te krijgen!

1. Plan je dag

Zorg ervoor dat je de avond van tevoren goed opschrijft wat je de volgende dag af moet hebben. Beslis dan vervolgens hoeveel minuten of uren je eraan wil besteden. Wanneer je dan begint met de dag, heb je een plan en zul je daar minder snel onderuit proberen te komen dan wanneer je geen plan hebt.

2. Wekker

Wanneer je die planning dan bij de hand hebt, is het handig om een wekker te zetten. Maar zorg er dan wel voor dat je niet constant naar de timer gaat kijken, want anders is dat weer een mogelijke afleiding. Wanneer je er geen aandacht aan besteedt, zal de tijd ook veel sneller gaan.

3. Eerst het moeilijke, dan het makkelijke

Waarschijnlijk eet je tijdens het diner eerst het lekkerste op, maar doe dit niet tijdens het werken! Begin juist eerst met de moeilijke taak, want dan kun je daarna relaxed beginnen aan de leukere of minder moeilijke taken. Dat werd veel productiever!

4. Geen afleidingen

Als je volledige concentratie wil, zul je moeten stoppen met het kijken naar je telefoon en je computer uit moeten doen. En als je dat echt niet lukt thuis, dan kan je altijd nog een rustige plek opzoeken in bijvoorbeeld de bibliotheek.

5. Pauzes

Zorg ervoor dat je tijdens het werken ook af en toe een pauze neemt. Je moet jezelf natuurlijk niet compleet opbranden. Heb je na een uur pauze nodig, of al na een halfuur? Neem die dan! Gek genoeg zal de tijd dan ook veel sneller gaan en kunnen zowel jij, als je ogen, als je hersenen even herladen.

6. Niet alles hoeft af

Je werk hoeft heus niet in één dag al af te zijn. Zorg ervoor dat je je werk verdeelt over de week (of het weekend) zodat je niet te gestrest wordt. Als je een keer iets niet afhebt, is dat niet het ergste van de wereld. Maar zorg er wel voor dat je het de volgende keer inhaalt en je planning onder controle houdt zodat je wel op schema blijft!

Ben jij een uitsteller, of juist niet?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

Advertisement

16 thoughts on “Stel jij dingen uit? Vanaf nu niet meer!

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s