Favourite

Favoriet van de maand #41

In deze rubriek, zet ik iedere maand een artiest centraal. Omdat ik super veel van muziek houdt, ontdek ik veel artiesten. Ik deel iedere keer 5 liedjes die ik van diegene super leuk vindt 🙂 En meestal zijn het echt mijn favoriete artiesten 🙂

Deze maand: Avicii

Tim Bergling, beter bekend onder zijn artiestennaam Avicii, was een Zweeds muziekproducent, remixer en dj. Het pseudoniem Avicii is gebaseerd op Avīci, het laagste niveau in de boeddhistische hel. Hij overleed op 20 april 2018 door zelfdoding in Oman.

De muziek van Avicii is beïnvloed door die van onder meer Laidback Luke, Sebastian Ingrosso, Steve Angello, Axwell, Eric Prydz en Daft Punk.

Op 8 september 2014, op zijn 25e verjaardag, werd bekend dat alle aankomende optredens van de dj werden afgezegd wegens ernstige gezondheidsproblemen. Op 29 maart 2016 kondigde de dj aan in augustus 2016 te stoppen met toeren. Wel bleef hij actief als producer.

Hij heeft 4 albums uitgebracht en 1 zal dit jaar verschijnen. Te weten: True, True (Avicii by Avicii), True/True (Avicii by Avicii) en Stories. Tim al dit jaar verschijnen en zal een eerbetoon zijn aan de overleden dj.

Dit is mijn top 5 van zijn leukste nummers 🙂

1. Wake Me Up

2. Without You ft Sandro Cavazza

3. SOS ft Aloe Blacc

4. Hey Brother

5. Addicted To You

Wat vind je van hem?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

12 thoughts on “Favoriet van de maand #41

Een reactie plaatsen