Article

Ben jij nog jong? Dan zijn dit redenen om daar blij mee te zijn!

Hey Creabea’s,

Je wil niets liever dan zo snel mogelijk volwassen worden. Maar waarom zou je zó snel je heerlijke puberleventje willen verlaten? Ik kan in ieder geval heel veel redenen noemen waarom ik het jong zijn best wel mis!

1. Hotel

Je woont nog thuis en (veel) huishoudelijke taken hoef je nog niet te doen. Af en toe ruim je natuurlijk wel je eigen kamer op of doe je even de afwas. Is ook wel zo eerlijk tegenover je mams 😉 Maar dat is niets vergeleken met een eigen huishouden.

2. Maaltijden

Elke dag krijg je eten op tafel dat je gezellig met het gezin eet. Dit is ook het ideale moment om elkaar te vertellen hoe je dag was. En zeg nu zelf, zou het goed gaan als je zelf moest koken? Misschien wel niet 😉

3. Egoïsme mag nog

Wanneer je jong bent hoef je nog geen rekening te houden met een gezin. Je hebt immers nog geen eigen gezin waar je voor moet zorgen. Nu is dus hét moment om nog even lekker te feesten! Ga zo veel mogelijk uit met je vrienden en maak herinneringen!

4. Veel afspreken met vrienden

Tijdens je jeugd zie je jouw vrienden (bijna) elke dag op school of na school. Geniet van die momenten, want zodra je gaat studeren verandert dit. En al helemaal wanneer je gaat werken. Nu hebben jij en je vrienden op dezelfde momenten vrije tijd om af te spreken. Want straks zal je merken dat afspreken veel moeilijker wordt.

5. Sparen

Eén van de grootste voordelen van jong zijn, is het hebben van een bijbaan. Hierdoor leer je niet alleen hoe je moet samenwerken met anderen, je kan ook een mooi spaarpotje maken.  Je zal jezelf enorm dankbaar zijn zodra je dat geld nodig hebt.

6. Geen rekeningen

Zolang je nog thuis woont, heb je nog geen betalingsverplichting van rekeningen. Je hoeft gelukkig nog niet denken aan saaie termen als belastingen, verzekeringen of facturen. Be glad!

7. Relaties

Het lijkt soms alsof iedereen plots een relatie heeft. Een relatie hebben kan som heel belangrijk lijken, maar dat is niet iets wat je zomaar moet aangaan. Begin pas een relatie als je er echt klaar voor bent. Stress dus niet over het feit dat jij nog relatieloos bent, geniet liever van je vrienden!

8. Vakantie

School is niet altijd even leuk, maar alle vakanties die je hebt, maken het wel beter. Geniet van alle vrije momenten die je nu hebt, want als je straks werkt, heb je véél minder vakantiedagen.

9. Privéchauffeur

Voor je het weet heb je zelf je rijbewijs. Nu vraag je je ouders nog om je ergens naartoe te brengen, maar zodra je je eigen hebt, moet je het maar lekker zelf doen. Of nog erger: dan gaan ze jou misschien vragen om hen weg te brengen. Succes!

10. Fouten maken mag 

Je bent nog volop aan het onderzoeken wie je bent. Een belangrijk onderdeel van die zoektocht is het maken van fouten. Iedereen maakt wel eens fouten tijdens zijn puberjaren, en weet je wat? Later denk je er met veel plezier aan terug! Of het is juist een wijze levensles voor later!

Wat mis jij aan het onbezorgd jong zijn?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

14 thoughts on “Ben jij nog jong? Dan zijn dit redenen om daar blij mee te zijn!

  1. Stel je voor dat je moe thuiskomt van werk en dan ook nog een hele maaltijd moet koken! Ik ga er nog maar even goed van genieten. Sommige dingen zoals zomaar afspreken met vrienden mis ik wel. Nu woont iedereen veel verder weg… Maar we hebben het nog steeds gezellig op de opleiding!

    Liked by 2 people

    1. Ja dat is zeker best wel een gedoe soms. Heb je vaak geen zin meer en bestel of maak je iets makkelijks. En dat is het belangrijkste! Hoop dat dat nog lang zo mag blijven!

      Like

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s