Article

Dit herken je als je voelt dat de vriendschap van één kant komt

Hey Creabea’s,

Sommige vriendschappen zijn voor altijd, maar er zijn ook vrienden waarbij je het gevoel hebt dat wat je ook doet, het nooit goed is. Het komt allemaal van één kant. Maar is de vriendschap het dan wel waard? Als deze dingen voorkomen, then maybe it’s time to think twice!

1. Afspreken? Dat vraag jij maar

Het liefst spreek je zo vaak mogelijk af, maar andersom lijkt dat niet zo te zijn. Het komt zelfs voor dat je haar vraagt om te af te spreken en ze zegt dat ze niet kan, maar je haar vervolgens op Snapchat met iemand anders ziet. Dat is niet alleen gemeen, maar ook oneerlijk tegenover jou.

2. Om alles boos worden

Je hoeft maar iets kleins te zeggen (of te doen) en letterlijk de hel barst los. Zelfs als je denkt dat je gelijk hebt, heeft de ander iets op te merken. Wat je ook doet, het is nooit goed genoeg.

3. Onbetrouwbaar

Als je een geheim vertelt, weet binnen de kortste keren iedereen het. Je had nog zo gevraagd of het tussen jullie kon blijven!

4. Geen interesse

Als je met diegene bent, heb je het gevoel dat je een interview afneemt; je moet alles vragen, maar er is geen interesse voor jou. Als je net een belangrijke toets hebt gemaakt of een sollicitatie had, hoop je dat je een berichtje ontvangt. Helaas is de ander té druk met iets anders.

5. Van alles op te merken

Buiten het feit dat je nooit iets goed kan doen… Je kleding, muzieksmaak of je Instagramfoto, overal is er wel commentaar op. Niet alleen word je er onzeker van, daarbij is het ook gewoon onaardig.

6. Gemakzucht

Ga je iets drinken of eten in de stad? Dan gaat de ander er vanuit dat jij betaalt. Heb je al een afspraak staan als de ander wil afspreken? Dan moet je dat maar afzeggen. Uh hallo, jij mag je anders ook weleens aanpassen hoor!

7. Veranderen? No way!

Als je vertelt wat je dwarszit, wordt dat niet begrepen. Er wordt geen moeite gedaan om het te snappen of om iets te veranderen aan zichzelf. Of course ben je bevriend met diegene, maar dan mag je toch wel eerlijk zeggen waar je je aan ergert?

Heb jij deze struggles momenteel met iemand? Laat ten eerste nooit iemand over je heen lopen! Praat erover, vertel eerlijk wat je dwarszit. Als er dan nog steeds niets verandert, dan moet je je afvragen of de vriendschap het wel waard is.

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

Advertisement

26 thoughts on “Dit herken je als je voelt dat de vriendschap van één kant komt

 1. Ja ja een heel herkenbaar punt voor vele vele vooral vrouwen. Aangezien wij ook anders in vriendschappen sta en wij zijn gewoon ” anders” dan hen.
  Ik heb gelukkig alleen, maar mensen NU op mij geen . Die altijd eerlijk zijn en zeker loyaal. Bij ieder vriendinnen groep. Of je nu samen bevriend bent of los van elkaar. Zitten altijd “types” bij, die maar wat graag “roddelen” . Iets wat we eigenlijk allemaal wel doen alléén.. HET IS DE SLECHTE INTENTIE , gedachte achter t geen wat iemand dan deelt. Daarnaast als je goed bevriend bent dien je alles te kunnen zeggen en t werkt 2 kanten op.
  Ik heb ook weleens , dat iemand mij afwimpelen en wel zelf van alles dan doet. Ipv dat diegene zegt. Nou momenteel heb ik de geen zin in jouw g3zeldschap dus ik doe even mijn eigen ding. Klinkt gia Bot nu. Alleen je echte vrienden kunnen dat aan! De eerlijkheid…
  Is t iets waar jij momenteel tegen aanloopt??
  Liefffs

  Liked by 1 person

  1. Ja daar heb je zeker wel gelijk in! Het moet ook allemaal van 2 kanten komen, en in feite moet eerlijkheid inderdaad gewoon kunnen! Op dit gebied niet nee! Was gewoon een artikel die ik schreef 😉

   Liked by 1 person

   1. Zeker en waar ik ook Echt wat aan heb. Wil geen oppervlakige contacten. Schaarse vrienden vragen ook om je tijd. Dus druk zat mee hahaha goeie manier dan hahaha ..

    Liked by 1 person

   2. Nee idd. Je merkt, dat je de mensen die je toch ook t vaakst ziet. T dichtste bij je staan. Ook mensen die je echt minder diet door “omstandigheden” blijf er wel bij,dat je ook gewoon tijd dient te maken voor elkaar. En interesse naar elkaar midele een berichtje van “mis je” ” hopelijk tot snel”.. moet wel van 2 kanten komen..dat sws wel. Ben ik er resoluut klaar mee haha..

    Liked by 1 person

 2. Helaas herken ik het maar al te goed. Ik heb ook een aantal vriendschappen waar in het altijd van mijn kant komt. Als ik niks laat horen of voorstel weer eens af te spreken is er gewoon geen contact. Nu dus ook op het punt om het te laten verwateren. Ik heb met mijn gezondheid de energie niet meer voor zulke vriendschappen.

  Liked by 1 person

  1. Ik snap wat je bedoelt. Het is zo onwijs jammer dat het zo moet lopen… Je gaat je dan altijd afvragen waar het fout is gegaan. Maar vaak zeggen anderen dan: misschien ben je ze dan inderdaad toch liever kwijt dan rijk

   Liked by 1 person

  2. Ja en daar ligt jouw kracht. 2 richtingsverkeer. Als t alleen van jou is is het t dan waard? Ik heb bv iemand DIE wil heel graag altijd alleen is zo’n warhoofd dus van haar snap ik t en kan ik t hebben. Ze is wie ze is en haar liefde voor mij is zeker 100%… de rest ja dikke doei.. zoek maar een andere gek

   Liked by 2 people

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s