Recognisable

Wat je zoal denkt tijdens het leren

Hey Creabea’s,

De toetsweek, daar heeft niemand zin in. Want dat betekent dat je keihard moet leren, en dat er veel dingen zullen zijn waar je niets van snapt. Dus ik weet zeker dat je deze gedachtes zult herkennen wanneer het weer zover is beste middelbare scholieren!

1. Ik heb nog maar 1 week!

Oh nee, en ik heb nog niets/nauwelijks iets geleerd! Plannen is in deze gevallen vaak niet de sterkste kant van de meeste leerlingen.

2. De week ervoor is het super druk

Wie bedenkt het dan ook om vlak voor die toetsweek nog opdrachten op te geven die je nog moet inleveren? Hebben we het nog niet druk genoeg?

3. 7 hoofdstukken, 1 dag de tijd

Hoe ga ik in hemelsnaam al die vier hoofdstukken nog in mijn hoofd krijgen voor morgen? Ik ben bang dat je, wanneer je op dit punt belandt, je de hele nacht moet doorhalen. Energy drank to the max!

4. Ik snap er nog steeds niets van!

Hoewel je die zin al vijf keer gelezen hebt, snap je er nog steeds vrij weinig van. Wat staat er nu eigenlijk? Het lijkt wel Hebreeuws! Stay focused!

5. Even de telefoon checken

Want ja, je kan niet langer wachten om te kijken of je meldingen hebt ontvangen. De verleiding is gewoon veel te groot, en voor je het weet, zit je algauw een uur lang met je telefoon te spelen. Zo zonde van je tijd…

6. Pauze earned

Natuurlijk heb je een pauze verdient, zeker eentje van 5 minuten. Maar eigenlijk heb je ook wel een 30 minuten lange pauze verdient. Immers is het wetenschappelijk bewezen dat pauzes nemen het leren bevordert!

7. Ik heb alles al geleerd hoor!

Hoe vaak je dat wel niet tegen je ouders zegt wanneer ze vragen of je op schema ligt. Maar je besluit een leugentje om bestwil te vertellen. Dat kan wel, toch?

8. Het pennenbakje moet opnieuw geordend worden

Want die pen komt me niet bekend voor, en dat potlood heeft geen punt meer. Die moet geslepen worden! En waar is mijn gum gebleven? Ho, nee! Concentreer je!

9. Ik lees het morgen wel

Ah joh, die paragrafen van dat ene hoofdstuk kan je morgen ook wel doornemen. Maar geloof mij maar, van uitstel komt afstel. En voor je het weet, is het te laat. Ik denk niet dat je de stof nogmaals wil doornemen voor een herkansing?

10. Mijn hoofd staat op ontploffen!

Die grote hoeveelheid informatie word je gewoon te veel. Je kan gewoonweg niet meer informatie onthouden! En dat is vaak het teken om toch Γ©cht even een pauze te nemen. Maar pas op, niet te lang hΓ©! πŸ˜‰

Welke van deze gedachtes herken(de) jij tijdens toetsweek leersessies?

Liefs, Deem ❀

Volg mij ook opΒ Facebook,Β TwitterΒ enΒ InstagramΒ (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

 

Advertisement

14 thoughts on “Wat je zoal denkt tijdens het leren

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s