Tips & Tricks

Tips om je beter te concentreren!

Hey Creabea’s,

Vangt er binnenkort weer een toetsweek of tentamenweek aan? Of bestaat er de kans dat je dreigt afgeleid te worden door je telefoon? Want ja, wie kan social media nu echt langer dan een kwartier met rust laten? Toch ga ik je proberen te helpen je concentratie te verhogen, en wel met deze tips!

1. Leer van papier

Het beste is om zo min mogelijk via je computerscherm, tablet of telefoon te leren. De ouderwetse manier van het papier, zorgt ervoor dat je telefoon minder snel voor afleiding zal zorgen.

2. Vaste tijden instellen

Tijdens het leren stel je een aantal vaste tijden aan waarop jij je telefoon mag checken. Dit om te voorkomen dat je hem constant weer aandoet. Want geloof me, we doen dit algauw veel te vaak waardoor we ook nog eens veel langer vastgeplakt zitten aan onze telefoon.

3. Telefoon wegleggen

Laat je telefoon in een andere ruimte liggen dan waar jij op dat moment bent. Je kan hem overigens ook helemaal uitzetten.

4. Bewegen is gezond

Het is belangrijk dat je veel beweegt. Ga sporten nadat je even gestudeerd hebt zodat je je concentratiegehalte verhoogt. Het werkt niet alleen voor je toetsen/huiswerk, maar ook voor het volgen van lessen/colleges!

5. No disturbing

Vertel je vrienden dat je gaat studeren zodat ze je niet kunnen storen met leuke memes of de laatste roddels. Plus, dan gaan ze vast ook met hun eigen huis-/leerwerk bezig. Win-win!

6. Goed slapen

Een goede nachtrust kan veel positiviteit opleveren. Want nachten doorhalen zorgt er namelijk voor dat je veel minder leerstof opneemt. Je gaat dingen zelfs door elkaar halen en uiteindelijk zelfs vergeten! En dat is niet de bedoeling!

7. Opruimen

Zorg ervoor dat je van tevoren je leerplek hebt opgeruimd. Want anders kun je je ergeren aan dingen die om je heen liggen. Dat veroorzaakt weer afleiding en ja, weg is je concentratie!

8. Gezond eten

Fruit is onwijs goed voor je hersenen. Wanneer je gezonde dingen eet, zal je concentratiegehalte flink omhoog gaan! En dat vergemakkelijkt het leren dus weer!

9. Maak een to do-list

Want als je veel moet leren, is het handig om op te schrijven wat je per dag gaat doen. Zorg er daarom voor dat je van tevoren een overzicht maakt en plan de vakken in die je moet leren.

10. Perfecte plekje

Het belangrijkste is de plek waar je gaat studeren. Of dit nu in de bibliotheek is, op je eigen kamer of bij een familielid thuis? Het gaat erom dat je ergens leert waar de minste afleiding is en waar je (eventueel) een rustig muziekje aan kan zetten!

11. 1 vak tegelijk

Ga niet meerdere vakken tegelijkertijd leren, want dan haal je veel sneller dingen door elkaar. Wat is dan het gevolg? Juist ja, stress! En wat hebben we daar aan? Juist ja, niks!

12. Deadline noteren

Maak je eigen deadline. Wat ik daarmee bedoel? Dat je bijvoorbeeld voor het einde van de dag 1 of 2 hoofdstukken kent en de samenvatting af hebt. Want met die deadlines blijf je immers gemotiveerd!

13. Relaxmuziek

Zet tijdens het studeren rustige muziek op. Het horen van die muziek geeft je hersenen wat meer rust, waardoor je veel meer leerstof kunt opnemen. Op Spotify staan veel van dit soort lijstjes automatisch voor je klaar!

14. Treat yourself

Heb je de eerder gestelde deadline gehaald of ben je al 3 uur non-stop aan het studeren? Dan ben je heel goed bezig en heb je 100% een beloning verdiend! Zoek het zonnetje op of rust even lekker uit op de bank terwijl je een zak chips leeg eet. It’s me time!

Hoe behoud jij je concentratie?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

 

Advertisement

14 thoughts on “Tips om je beter te concentreren!

  1. Ik ben iemand die dan altijd denkt: oh ik begin om precies 13:00. En dan is het 13:01 en denk ik: oh laat maar, moet ik dus wachten tot 14:00 haha

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s