School

Studie journalistiek update #4

Hey Creabea’s,

Ik ga nu alweer langer dan een halfjaar naar school en heb de afgelopen maanden enorm veel geleerd en gedaan. Voor degenen die mij op Twitter volgen, zullen hier al wel meer van weten. Maar ik vind het alsnog leuk om alles in globaliteit even te vertellen!

De derde tentamenweek

In de derde tentamenweek had ik 4 tentamens. We begonnen met sociologie, waar ik een 6,8 op behaalde. Het tweede tentamen betrof communicatiewetenschap, wat ik afsloot met een 5,7. Als 1 van de 2 uit de klas met een voldoende. Het tentamen was heel pittig en de vragen die erin voorkwamen, hadden niets te maken met de leerstof. Dus dat ik überhaupt een voldoende had, was een wonder op zich. Als derde had ik Engels. Daar behaalde ik een 8,3 op. Het vierde tentamen was een herkansing, en dat sloot ik af met een 6,8. Ik heb tot nu toe dus alles gehaald en ben dik over de helft van het aantal studiepunten heen dat ik nodig heb voor mijn propedeuse!

Praktijk journalistiek

Tijdens de praktijklessen journalistiek hebben we onwijs veel gedaan. Ik heb in de afgelopen periode een rechtszaak bijgewoond en daar een verslag van geschreven, een stand-up voor gedaan en een kruisgesprek. Bovendien ben ik naar een sportwedstrijd geweest om te filmen. Verder moet ik nog een raadsvergadering bijwonen en daarbij een politicus interviewen.

Andere vakken

Ik heb verder hoorcolleges en werkcolleges voor Doelgericht schrijven, politiek, economie en onderzoek. Bij Doelgericht schrijven maken we overigens een portfolio aan met specifieke schrijfopdrachten. Voor onderzoek stellen we een onderzoeksplan op met interviewvragen, die we overigens niet echt hoeven uit te voeren.

Praktijkweek

De derde praktijkweek is goed verlopen. Ik heb een column geschreven, een audioreportage gemaakt en een audio-interview. De audioreportage ging over het meekijken achter de schermen van een sportcommentator, en het audio-interview ging over een blogger die zijn tweede boek had uitgebracht. We hebben overigens een radio-uitzending gemaakt, waarbij mijn sportreportage in de uitzending kwam. Als het goed is, hebben we in mei de vierde praktijkweek. In die week gaan we een tijdschrift maken. En we gaan met de klas een website voorzien van nieuws. Hoe dan ook vormen wij in deze week onze eigen redactie, en verzamelen we dus ook ons eigen nieuws, zoeken we onze eigen bronnen en maken we onze eigen foto’s. De laatste loodjes dus!

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

18 thoughts on “Studie journalistiek update #4

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s