Article

Je bestie heeft liefdesverdriet? Probeer haar op te beuren!

Hey Creabea’s,

Je vindt heus wel iemand anders, er is nog genoeg keuze op de wereld. Maar dat kun je dus beter niet zeggen tegen iemand wiens relatie net beëindigd is. Ik heb veel betere ideeën voor je, om je bestie toch nog enigszins op te kunnen beuren. Namelijk door sterke, motiverende woorden te gebruiken.

 1. ‘Het rotgevoel gaat over’

Natuurlijk valt niet te voorspellen hoe lang je bestie het gevoel blijft houden van het missen en het terug willen van de relatie. Ze zal er natuurlijk ooit wel vanaf komen, maar het heeft tijd nodig. Ze zal zich snel weer een happy single voelen, zeker dankzij jou!

 1. ‘Laten we gaan winkelen’

Voor vrouwen werkt shoppen als een soort therapeutische sessie. Ze wil eigenlijk niet mee, maar uiteindelijk weet je haar toch over te halen met je mee te gaan. Want zodra ze al die kleding ziet, is ze meteen zo blij als een kind.

 1. ‘Ik zou nog even wachten voor je weer opnieuw gaat daten’

Sommigen zullen zeggen dat je juist meteen weer moet daten na een heartbreak, maar dat moet je dus echt niet doen. Behoed je bestie er dan ook voor door te zeggen dat ze eerst even tijd voor zichzelf moet nemen.

 1. ‘Wat denk je van ijs en een film?’

Dat voorstel kan een vrouw met liefdesverdriet vaak niet afslaan, maar pas wel op met het genrekeuze voor de film. Het moet niets te maken hebben met relaties en/of emoties. Kies voor een actiefilm of horror, en zorg dat ze die gedachten over haar ex kwijtraakt. Afleiding is aanwezig!

 1. ‘Je mag op mijn schouder uithuilen’

Hoewel haar mascara wel een beetje uitloopt en je dat moet wegvegen met een nat doekje, zal die ontlading haar enorm goed doen. Want je verdriet opkroppen is echt een no-go, en dus moet het er vroeg of laat toch uit. En er is geen beter moment, dan dit te doen bij je bestie.

 1. ‘Misschien kun je hem beter blokkeren’

Zodra je bestie om het uur op zijn accounts kijkt, is het tijd om dit tegen haar te zeggen. Want dit gaat haar absoluut niet verder helpen in het verwerken van het liefdesverdriet. Ze moet hem letterlijk en figuurlijk bannen uit haar leven.

 1. ‘Laten we een vuurtje maken en alle herinneringen erin gooien’

Oké, verbranden is misschien een tikkeltje overdreven, maar het is wel een goede oefening voor haar om iets met die herinneringen te doen. Moedig haar aan om alle cadeautjes, brieven en spullen van haar ex weg te gooien. Anders blijft ze aan haar ex denken en door de spullen te verwijderen, zal ze hem sneller vergeten.

 1. ‘Zullen we gaan hardlopen?’

Niet alleen om al dat ijs kwijt te schelden, maar ook om haar gedachten even kwijt te raken. Een frisse neus halen zal haar goed doen, zeker wanneer ze de frisse lucht kan opsnuiven. Je zal veel meer energie krijgen na een rondje in het park.

 1. ‘Niemand heeft het makkelijk in de liefde’

Jouw bestie is niet de enige vrouw ter wereld die een gebroken hart heeft. Sterker nog, waarom wijs je haar niet op al die celebs die ongelooflijk veel mensen hebben versleten? En vaak schrijven ze er dan liedjes over om hun verdriet te verwerken. Misschien is dat ook een idee voor je bestie?

 1. ‘Je kan het niet terugdraaien, en misschien is dat maar beter’

Natuurlijk is het niet gek dat ze blijft verlangen naar haar ex, want het immers pas net uit. Maar ze wil maar niet accepteren dat ze echt beter af is zonder hem. Natuurlijk zal ze boos worden wanneer je dat tegen haar zegt. Maar uiteindelijk zal ze dat ook inzien. Het kost alleen wat meer tijd.

 1. ‘Laten we samen een vakantie plannen’

Als jullie toch nog geen plannen hebben, plan dan samen een vakantie naar bijvoorbeeld Rome of Barcelona. Het zal haar goed doen om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en het gemis van haar ex. De buitenlandse zonnestralen zullen een ideaal tegengif vormen tegen liefdesverdriet.

 1. ‘Je hebt echt geen nieuw kapsel nodig’

Ze wil ineens een volledige make-over en dat is op zich prima, maar misschien kun je haar beter overtuigen om dat kappersbezoek nog even uit te stellen. Want anders zal ze te impulsief ineens de schaar in haar lange lokken zetten.

 1. ‘En geen Tinder downloaden!’

Nee, Tinder is wel het laatste wat ze nu nodig heeft. Ze moet er echt eerst overheen zien te komen. En misschien, als ze eraan toe is, kan ze beter iemand zoeken die niet op Tinder zit.

 1. ‘Je mag er altijd over praten met mij’

Deze opmerking is nodig om je bestie gerust te stellen dat ze bij jou altijd mag uithuilen, schreeuwen en zeuren zoveel als ze wil. Hopelijk zal ze dat aanbod dan ook accepteren en kun jij haar door deze moeilijke periode loodsen. Best friends forever!

Wat doe jij om je bestie zoal op te vrolijken na een heartbreak? En wat doe jijzelf om er overheen te komen?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

12 thoughts on “Je bestie heeft liefdesverdriet? Probeer haar op te beuren!

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s