Article

Merknamen die we allemaal verkeerd uitspreken

Hey Creabea’s,

Tegenwoordig kopen we veel online, en we kopen allemaal weleens iets van een bepaald merk. Maar om die naam vervolgens ook goed uit te spreken… Ja, dat is nog een hele klus. Maar ik heb een paar van de meest voorkomende fouten opgezocht en voor jullie op een rijtje gezet!

1. Nike

Je spreekt het niet uit als Naaik, maar het klinkt meer als Naai-kie. Klinkt gek, I know. Maar nu kun je die swoosh eindelijk niet meer fout doen 😉

2. Adidas

Het leuke aan dit merk, is dat je het op twee manieren kunt uitspreken. Onze Europese manier van A-die-das en de Amerikaanse manier van A-dee-das. Alhoewel Adidas van origine een Duits merk is, ligt de klemtoon NIET op de i. Dus spreek je dit uit als een korte ‘i.’

3. Levi’s

Daar is ie hoor, ons favoriete spijkerbroekenmerk. Ondanks dat het van origine een Duits merk is, is het nu meer Amerikaans gaan klinken. Het is dus vanaf nu Ley-vais (en niet verwarren met Duyvis hé!)

4. Lidl

Om nog maar te zwijgen over al die reclamespotjes die ze op de beeldbuis vertonen. Maar daar hoor je wel direct de correcte uitspraak van deze supermarktketen. Want ja, het is een Duitse supermarkt en dus spreek je het ook op z’n Duits uit: Lie-del dus.

5. Dr. Oetker

Het schijnt dat je dit uitspreekt als Dokter Ut-ker. Het is namelijk vernoemd naar de oorspronkelijke familienaam van de Duitse apotheker Dr. August Oetker.

6. Porsche

Ja, deze heeft toch echt twee lettergrepen. Het is niet Pors, maar Por-suh. Dus nu spreek je het nooit meer verkeerd uit wanneer je bij een autodealer bent 😉

7. Primark

Het is een Ierse winkelketen, dat is feitje nummer 1. Ondanks dat er vele mensen pogingen hebben ondernomen het correct uit te laten spreken door anderen, laat de Primark zelf het goede antwoord weten: Pr-eye-mark.

8. Zara

De modeketen is origineel Spaans, en dus heeft het een Spaanse tongval. De z wordt eerder uitgesproken als een th, en de r klinkt iets meer als een d. Dus eigenlijk klinkt het meer als Dzah-dah. Klinkt best gek, of niet?

9. ASOS

Deze Britse webshop heeft voluit As Seen On Screen, maar het wordt dus niet uitgesproken als A-S-O-S. Officieel is de uitspraak AY-SOS.

10. Hermès

Je spreekt dit bekende designermerk uit als Er-mèz. De Franse h wordt totaal niet uitgesproken, maar ook de s op het einde klinkt meer als een z.

Welke merknamen sprak jij altijd verkeerd uit? 

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

22 thoughts on “Merknamen die we allemaal verkeerd uitspreken

  1. Fijn dat jij dit nu met ons deelt! Mijn zusje en ik hadden gisteren nog een discussie over hoe je het merk ” Levi’s” uitspreekt. Dat is dan nu ook weer voorbij. x

    Liked by 2 people

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s