Recognisable

Dit hoor je alleen tijdens verjaardagen!

Hey Creabea’s,

Het is natuurlijk super leuk om je familie weer te zien, inclusief al je neefjes en nichtjes. Maar we kunnen allemaal wel stellen dat er ook genoeg ergernissen zijn tijdens die verjaardagen. En dan met name door de volwassenen die er aanwezig zijn. Want al die vragen die ze op je afvuren…

1. ‘Wat ben jij groot geworden sinds de laatste keer dat ik je zag!’

Is het nu bedoelt als compliment? Of toch niet? Maar naast dat, hoe ga je hier in hemelsnaam mee om? Is die persoon familie van mij? En dan maakt ze ook nog eens het handgebaar om aan te tonen hoe klein je was toen ze je voor het laatst zag. Doe maar niet, doe gewoon maar niet.

2. ‘Heb je een relatie?’

Ja, dat is en blijft een vraag die altijd gesteld wordt. Bedankt ook, dat je me eraan herinnert dat ik nog single ben, denk je dan. Maar moeten alle gasten op die verjaardag het dan ook nog weten?

3. ‘Vind je je cadeautje leuk?’

Want ja, die krijg je natuurlijk wanneer je jarig bent. Maar of alles leuk is om te krijgen, daar twijfelen we nog aan. Want als je iets uitpakt wat je niet leuk vindt, dan moet je als een boer met kiespijn lachen om net te doen alsof je er heel blij mee bent. Want ja, een gegeven paard moet je immers niet in de bek kijken, toch?

4. ‘Gaat alles goed op school?’

Als het weekend is, wil je absoluut niet denken aan school, laat staan er woorden over vuil maken. Maar toch is er altijd iemand die op de hoogte wil blijven wat betreft je cijfers. Maar je vertelt veel liever over de leuke dingen die plaatsvinden op school!

5. ‘Jullie lijken als twee druppels water op elkaar!’

Als je een broertje of zusje hebt, en jullie worden beiden ouder, dan schijnt het zo te zijn dat jullie meer op elkaar gaan lijken. Maar jij bent van mening dat het absoluut niet waar is en zet dan ook een geforceerde glimlach op en knikt een beetje.

6. ‘Ben je op je knieën gevallen?’

Nee oma, dat is de mode van tegenwoordig. Die gaten in mijn broek zaten er al in toen ik de broek kocht. En nee, dat is niet zonde. En nee oma, bedankt voor het aanbod, maar ik hoef ze niet gemaakt te hebben. Zucht, heel lief, maar niet nodig.

Wat herken jij tijdens familieverjaardagen? Of ben ik nog iets vergeten?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

36 thoughts on “Dit hoor je alleen tijdens verjaardagen!

   1. Dat geloof ik, dat gaat voor alles.
    Dan blijf ik maar als een beeld staat met mijn slingers tot ik een helpende hand krijgen om het nodige dagelijks te vieren 😉 🙂

    Aum Shanthi

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s