Hey Creabea’s,
Ik denk dat de meeste mensen wel houden van een taart en/of cake. Ik heb daarom speciaal voor die liefhebbers, vandaag een recept voor een cheesecake. Maar niet zomaar een cheesecake, nee, een choco cheesecake! Wat er zoal in dit recept naar voren komt? Wat dacht je van Oreo, Tony’s Chocolonely én een beetje fruit, als in frambozen?
Het voordeel aan deze taart is dat de frambozen en roomkaas de monchoutaart een zoetzuur tintje meegeeft, wat weer een perfecte combinatie is met het zoete van de witte chocolade en Oreo-bodem. Laten we maar snel beginnen!
Benodigdheden:
- 70 gram boter
- 2 pakjes monchou
- 250 milliliter slagroom
- 2 pakken Oreo koekjes (naar keuze)
- 1 reep Tony’s Chocolonely (naar keuze)
- Framboos/knettersnoep
- 1 pak verse frambozen
- Extra reep Tony Chocolonely en frambozen ter decoratie
Materialen
- Blender/keukenmachine
- Springvorm
- Keukenpapier
- Bekleed de springvorm met bakpapier.
- Leg de boter buiten de koelkast zodat het zacht kan worden (dit vergemakkelijkt het mengen).
- Verkruimel ondertussen 1,5 pak Oreo koekjes in een keukenmachine/blender en mix dit door de zachte boter.
- Verdeel de koekjesmix over de springvorm en druk alles goed plat met een lepel. Zet de springvorm in de koelkast.
- Klop de slagroom op tot het opstijft met een mixer. Spatel dit vervolgens voorzichtig met de monchou. Maar zorg ervoor dat je niet te hard roert, want anders zal de slagroom de luchtigheid verliezen.
- Smelt 1,5 Tony’s Chocolonely reep in een pan en mix dit met de monchou en de slagroom.
- Snijd de frambozen door de helft en mix deze ook door de kaas taartmix.
- Giet het mengsel vervolgens op de taartbodem en zet het voor 3 uur in de koelkast. (Een tip: laat het de hele nacht in de koelkast staan zodat je zeker weet dat het goed is de volgende dag).
- Haal de taart voorzichtig uit de springvorm en plaats het op een bord. Beleg de taart met de overgebleven oreo’s, frambozen, chocolade (en alles wat je er nog meer aan toe wil voegen.
- Snij de taart in mooie stukken en geniet!
Heb jij weleens een cheesecake gemaakt? Zo ja, welke?
Liefs, Deem ❤
Volg mij ook op Facebook, Twitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)
Lekker receptje!
LikeLiked by 1 person
Enjoy!
LikeLike
Een jaar of vier terug heb ik eens een vegan chocolade taard gemaakt.
LikeLiked by 1 person
taard => taart
LikeLiked by 1 person
Oh dat klinkt ook top! Vegan als in geen zuivel? Of zonder gelatine bijvoorbeeld?
LikeLiked by 1 person
100 procent vegan: geen ei, melk en gelatine.
LikeLiked by 1 person
Ideaal! En smaakte het net zo goed?
LikeLiked by 1 person
Het was lekker en de avocado die erin zat, proefde je niet. (Ik ben niet zo dol op avocado)
LikeLiked by 1 person
Klinkt lekker zeg ^^
LikeLiked by 1 person
Enjoy!
LikeLike
Ga ik zeker eens maken 😀
LikeLiked by 1 person
Leuk, enjoy!
LikeLike
Klinkt wel heel erg lekker 🙂
LikeLiked by 1 person
Enjoy!
LikeLike
Ik ben niet zo van de chocolade in een taart hihi
LikeLiked by 1 person
Ik zelf ook niet helemaal hoor!
LikeLike
Ik heb eens iets soortgelijks gemaakt, maar dan met andere soorten chocolade
LikeLiked by 1 person
Dat kan natuurlijk ook!
LikeLike
Ahh dit klinkt heerlijk, moet ik zeker eens proberen!
LikeLiked by 1 person
Hopelijk zul je ervan smullen!
LikeLike