Tips & Tricks

Verminder je stress met deze tips!

Hey Creabea’s,

We zijn allemaal weleens gestrest, daar ontkomen we ook gewoon niet aan. Je hebt het soms zo druk dat je niet meer weet waar je moet beginnen, en dan wil je niets liever dan relaxen. Maar hoe hard je ook je best doet om je hoofd leeg te maken, je slaagt er maar niet in. Daarom heb ik een paar tips om toch tot rust te komen!

1. Telefoon uit

Te veel op je telefoon zitten is slecht voor je, vooral vlak voor het slapengaan. Feit is dat we slechter slapen wanneer we vlak voor we onze ogen sluiten nog even onze telefoon checken. Waarom? Omdat je hersenen daardoor actief bezig blijven, zelfs wanneer je slaapt. Dus om wat meer ontspanning te zoeken, moet je je telefoon wat meer wegleggen. Maak desnoods afspraken met jezelf (zoals ouders vaak bij hun kinderen doen als het om computers gaat) om de duur van je telefoontijd te bepalen. Dit zorgt voor regelmaat en dus ga je automatisch ook meer naar buiten! En elke wandeling extra is weer meer ontspanning!

2. Niet te veel dingen tegelijk willen doen

Natuurlijk is multitasken ontzettend handig als je een lange to-do list hebt, maar wist je dat het eigenlijk heel slecht voor je is? Want doordat je dit doet, geniet je vele malen minder van de andere dingen die je doet. Plus, vaak werk je het té snel af, zodat het maar gedaan is. En dat komt niet ten goede aan de kwaliteit. Zorg voor een overzichtelijke planning, en doe 1 ding tegelijk!

3. Plannen is belangrijk

Het zal je zo ongelooflijk veel stress schelen als je een planning maakt voor jezelf. Want als je dingen opschrijft of noteert krijg je een duidelijk overzicht van alles wat je moet doen. En hoef je niet de hele dag na te denken over wat je allemaal nog moet doen, maar zie je in één oogopslag wat je nog niet gedaan hebt. Je chaotische hoofd zal daardoor ook afnemen 😉

4. Ontspan

En het allerbelangrijkste: pak je rust! Zorg dat je minimaal een uurtje iets leuks doet per dag. Of dat nu het kijken van een film is, het lezen van een boek of het dansen op je favoriete muziek, wat jou maar laat ontspannen! Denk aan jezelf en aan je gezondheid, en dan komt het helemaal goed!

Ben jij een stresskip? Zo ja, hoe verminder jij je stress? Of ben jij net als mij de rust zelve? 

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

 

18 thoughts on “Verminder je stress met deze tips!

  1. Toevallig had ik vandaag een examen en gedurende het wachten vooraf kwam het topic van examenstress aan de orde, waarin geopperd werd voor een (computer-)commando om examenstress uit te schakelen.

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s