Article

Tegenwoordig stelt men zoveel eisen aan de ander

Hey Creabea’s,

Natuurlijk hebben we allemaal wel een soort van lijstje als het op potentiële relaties aankomt. Natuurlijk moet je zelf kiezen met wie je wilt daten of niet, maar tegenwoordig zijn we wel heel kieskeurig. De schoonheidsidealen stijgen ons naar het hoofd. Alsof we onze eigen droomkandidaat willen samenstellen. Toch moet je iets realistischer gaan denken. Laten we eens kijken naar de hoge standaarden die we vaak willen zien bij onze wederhelft.

1. Lijstje met specifieke eigenschappen

Natuurlijk hebben we een checklist waarin allerlei karaktereigenschappen centraal staan voor onze toekomstige vriend/vriendin. Het is oké om een klein beetje na te denken over de eigenschappen, maar dat lijstje kan ook té overdreven bedacht zijn. Want hoe langer je lijst, hoe minder mensen eraan zullen voldoen. Iemand met humor, die loyaal is, houdt van menselijk contact en natuurlijk lief is. Normale eisen, maar dan moet hij/zij ook nog blauwe ogen hebben, het liefst een beetje gespierd (mannen) of dun (vrouwen). En diegene mag ook best een beetje populair zijn, en een kapitaal hebben waar je u tegen zegt. Natuurlijk willen we allemaal wel iemand die een beetje geld heeft, maar denk je nu werkelijk dat het je gelukkig zal maken of het de persoon in kwestie een geschiktere partner maakt? En wat het uiterlijk betreft: je wordt verliefd op een persoon, niet op de looks (hoop ik).

2. Afwijzen vanwege lijst afwijking

Wijs je nu werkelijk iemand af omdat diegene een klein beetje afwijkt van jouw lijstje? Of van wie je misschien 1 detail minder plezierig vindt? Als het nu een serieus probleem zou zijn, dan is het nog te begrijpen. Maar als dat ene ‘minpuntje’ al direct jou vertelt dat diegene geen poging waard is, dan ga je het nog heel moeilijk krijgen. Niemand is perfect, en je kunt niemand creëren naar jouw wensenlijstje.

3. Social media relaties als voorbeeld

Natuurlijk zijn we jaloers op de knappe celebs die bezet zijn, en al helemaal op degene die hun hart heeft veroverd. Maar geloof mij, die celebs (of ze nu YouTuber, Instagrammer of acteur/actrice zijn, alles wat ze doen is relationship goals. Het lijkt alsof ze het zo gezellig hebben daar in Marokko! Oh en kijk die schattige zoen! They love each other! Maar ho, je moet je eigen relatie (of date) niet vergelijken met hen. Elke relatie heeft namelijk problemen, maar die worden natuurlijk niet gedeeld op social media. Vind je eigen relatie, leef je eigen relatie en wees gelukkig in je eigen relatie. Spiegel het niet aan mensen waar je fan van bent.

4. Leuk gevonden worden door familie en vrienden

Natuurlijk is het logisch dat je in de smaak wilt vallen bij de familie en vrienden van je date, maar gaat het niet om wat jullie voor elkaar voelen? Is het niet belangrijk dat jullie elkaar leuk vinden? Ik dacht van wel! Want als je gelukkig bent en je fijn voelt bij de ander, dan doen de meningen van anderen er niet toe.

5. Doorslaan in hobby’s en interesses

Jij bent dol op shoppen, dus moet je date gewoon met je mee. Want ja, wie draagt anders de tassen? Of wat dacht je van samen hardlopen, dat is pas couple goals! Of jij eet bijvoorbeeld heel gezond, en dus dwing je de ander ook heel gezond mee te eten. Dat zijn jouw hobby’s en interesses, maar de ander hoeft dat niet per se te delen. Sterker nog, je kan het de ander niet verplichten het ook leuk te vinden. Het is geven en nemen in een relatie!

6. Maar het belangrijkste: de ander moet goed voor je zijn

Zodra de ander jou niet goed behandeld, is het je goed recht dat je diegene afwijst. Al is diegene dan nog zo knap of populair. Het moet niet zo zijn dat jij onder het gezag staat van de ander en/of misschien zelfs fysiek dingen overkomt. Nee, dan moet je diegene zelfs afwijzen!

Ben jij een kieskeurig persoon? Ga jij voor uiterlijk, innerlijk of een combinatie?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op Facebook, Twitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

22 thoughts on “Tegenwoordig stelt men zoveel eisen aan de ander

 1. Voor mij speelt het innerlijke een belangrijke rol.
  Een mooi iemand kan door te praten echt een af kapper zijn.
  En een mooi spreek woord: van een mooie tafel eet je niet alleen.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 person

 2. De familie van mijn vriend doet er alles aan om ervoor te zorgen dat wij elkaar niet zien, vreselijk. Maar inderdaad, hun mening doet er niet toe want liefde is liefde. En we houden het al twee jaar uit haha!

  Liked by 1 person

 3. Uiteraard zal iedereen zeggen dat het innerlijk veel belangrijker is en dat is ook zo.. maar helaas zie je die niet als eerste. Het eerste wat je ziet, is hoe iemand uit ziet. En iedereen liegt als je eerder op een minder aantrekkelijk iemand afloopt dan op een heel aantrekkelijk iemand. Voor iedereen is dat natuurlijk weer anders, wat de één aantrekkelijk vindt, vindt de ander helemaal niks. Neemt niet weg dat je gelijk afknapt als iemand zijn mond open trekt en het alleen maar blabla is wat er uit komt, maar toch: je eerste blik is iemands uiterlijk.
  Voor mij gaat het ook om de persoon, niet hoe iemand uitziet. Het is gewoon zo jammer dat hun innerlijk niet op hun uiterlijk is af te lezen 😉

  Liked by 2 people

  1. Ja je hebt helaas wel gelijk. Het is alleen zo’n nadeel. Iemand anders zei: men valt het minst snel op de onaantrekkelijke mensen, met de grootste harten. En dat is zo ongelooflijk zonde! Iedereen verdient liefde, niet gebaseerd op looks. Maar helaas is dat niet te voorkomen, en dat is een grote zonde, vind ik, in de liefde

   Liked by 2 people

   1. Weet je.. aan de mooist gedekte tafels, eet je nooit alleen hè.
    Ik heb niks met de “mooie” mensen. In mijn ogen is iedereen bovendien mooi, iedereen heeft iets unieks wat hun mooi maakt en ik heb een zwak voor de aparte mensen 🙂 Ik heb nog nooit met iemand gelopen die echt uitzonderlijk mooi was (in andermans ogen dan he.. voor mij was hij/zij de mooiste!)

    Liked by 1 person

  2. Melanie hier geef ik je helemaal gelijk in. Het eerste wat je ziet is het uiterlijk. Maar dan is het ook hoe bekijk je iemand. Voor mij en dan spreek ik voor mij alleen zijn de ogen een belangrijk punt. Omdat daar heel wat in verborgen ligt.
   Je laatste zinnen vind ik prachtig geschreven; Voor mij gaat het ook om de persoon, niet hoe iemand uitziet. Het is gewoon zo jammer dat hun innerlijk niet op hun uiterlijk is af te lezen

   Aum Shanthi

   Liked by 2 people

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s