Tips & Tricks

Creëer rust voor jezelf van digitale media

Hey Creabea’s,

Je galerij staat vol met onnodige screenshots, je mailbox propvol met spam, honderden berichtjes in je groepsapp, meldingen van verschillende apps en op je bureaublad staat alles door elkaar? Ja, dat herkennen we allemaal. Ik heb wat tips voor je om je smartphone en computer eens even flink onder de handen te nemen!

1. Overbodige apps de deur uit

Eerlijk is eerlijk, elke telefoon heeft geïnstalleerde apps die nooit worden gebruikt. Want oh die ene advertentie die je toen zei dat het een geweldige app was om te installeren. Maar eigenlijk viel het best tegen. En dus vergat je dat die app op je telefoon stond. Vervolgens vraag je je af waarom je opslag zo vol is. Nou, dat kun je dus heel simpel oplossen door hem te verwijderen. Problem solved!

2. Vriendenlijst bijwerken

Kijk eens tussen je vrienden op Facebook. Het is een feit dat we altijd nieuwe mensen ontmoeten die ons een vriendschapsverzoek sturen, en wij hen. Maar de kans bestaat dat je elkaar na een halfjaar al niet eens meer spreekt. Vraag je daarom af of het nog interessant is voor jou om diegene te ‘volgen.’ Dat lijkt misschien een beetje gemeen, maar voor je eigen overzicht wel nodig! En het scheelt zo onnodig veel scrollen door je feed!

3. Foto’s rangschikken

Natuurlijk kan niemand ontkennen dat je galerij legen het lastigst is om te doen. Want ze horen nu eenmaal bij de mooiste herinneringen. Maar bekijk ze eens op een rustig moment dat je aan het relaxen bent. Voel je echt iets bij de foto die je voor je ziet? Dan bewaar je hem. Zo niet? Dan is het niet zonde als je hem weggooit!

4. Vaste plek zorgt voor orde

Je bureaublad is een mengelmoes van mapjes, losse documenten en andere frutsels. Zorg ervoor dat je mappen ordent en eventueel mappen in mappen stopt. Maar bovenal: stop losse documenten in die mappen. Alles is zo makkelijk terug te vinden en zorgt voor overzicht. Dit kan je overigens ook doen met de apps op je telefoon. Tegenwoordig kun je zelfs die in mappen indelen.

5. De overvolle mailbox

Je moet natuurlijk niet net als bij je galerij al je mailtjes bij langsgaan, want de spam kun je per direct weggooien. Maar je moet niet zomaar andere mailtjes verwijderen. Toch zal het wel wat tijd kosten om goed te bedenken wat weg kan, en wat niet. Plan daar dus een paar uur voor in en pluis je mailbox uit. Het geeft rust en zeg nu zelf, wie heeft al die reclame en nieuwsbrieven nodig? 😉

Hoe zorg jij voor een geordende telefoon en computer?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

 

20 thoughts on “Creëer rust voor jezelf van digitale media

  1. Ik ruim alles te gelijk. Ik bedoel een mail die binnen komt en die ik nodig heb gaat gelijk weg na het lezen.
    Foto’s die niet goed zijn gelijk prullenbak in.
    En apps heb ik alleen die ik echt gebruik.

    Aum Shanthi

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s