Article

Je kamer groter doen lijken? Dat kan!

Hey Creabea’s,

Je woont dan toch eindelijk op kamers! Yes! Of je hebt een ander kamer in het huis bemachtigd omdat bijvoorbeeld een oudere broer of zus uit huis gaat. En anders kan het natuurlijk ook je eigen kamer betreffen, maar we hebben vast allemaal weleens het gevoel dat onze kamer erg klein is. Maar ik heb een paar tips om het toch net iets groter te doen lijken! Het gaat er dan voornamelijk om dat je de ruimte die je tot je beschikking hebt, zo optimaal mogelijk benut!

1. Spullen stallen

Wanneer je een paar plankjes ophangt in je kamer, heb je algauw meer ruimte vrij op je bureau of spulletjes die bijvoorbeeld op de grond staan. En wat dacht je van opbergdozen? Die zijn helemaal fijn wanneer je ze onder je bed (of bank) kunt schuiven. Het zorgt voor meer plaats in je kamer en een opbergplek voor je spullen.

2. Muurschilderen

Wanneer je je muren in lichte kleuren schildert, zal je kamer algauw groter lijken. En als je je plafond in dezelfde kleur schildert, zal het de ruimte zelfs nog groter doen lijken. Of maak gebruik van een lichte kleur vloer(bedekking). Dat kan ook de illusie opwekken dat je een grotere oppervlakte tot je beschikking hebt.

3. Lege vensterbank

Natuurlijk is het leuk om je vensterbank op te vullen met prulletjes, maar wist je dat het beter is om dit niet te doen? Waarom? Je krijgt er een open gevoel van en daarbij vul je je vitamine D tekort ook nog eens flink aan door het (zon)licht wat naar binnen schijnt. Win-win!

4. Wacht nog even met accessoires

Kijk eerst eens goed naar je kamer voordat je allerlei accessoires aanschaft bij de IKEA. Vaak koop je dingen die je toch niet nodig bent, en dat neemt alleen maar ruimte in beslag! Het is daarentegen wel handig om grotere accessoires aan te schaffen, bijvoorbeeld een groot schilderij of poster.

5. Vloerkleden (tapijten) en mirrors

Een groot vloerkleed (of tapijt) onder je tafel, bank of bed doet je ruimte ook groter lijken. Zelfs spiegels werken hieraan mee! Je moet ze dan wel hoog hangen, want op die manier weerkaatst het het licht door je kamer heen!

6. Meubels met dunne poten

Wanneer je meubels in je kamer zet (zoals een bank, stoel of bed) zorg er dan voor dat je iets met dunne poten kiest. Want wanneer je de vloer nog kunt zien (onder je meubels), lijkt je ook meer ruimte te creëren!

Heb jij een bepakte kamer, of juist een hele ruime?

Liefs, Deem ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

12 thoughts on “Je kamer groter doen lijken? Dat kan!

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s