Recognisable

Gedachtes die we allemaal hebben wanneer we boodschappen doen

Hey Creabea’s,

Boodschappen doen. Je kan het iedere dag doen, of eens per week. Maar ben jij iemand die weleens dingen vergeet? Of erger je je aan andere mensen die boodschappen doen? Wat er ook gebeurt, de onderstaande gedachtes zul jij sowieso herkennen wanneer je boodschappen doet!

1. Parkeerplek alsjeblieft?

Dat is vaak al waar het meteen slecht begint. Het maakt niet uit of je nu per auto komt of per fiets, er is gewoon nooit plek genoeg om je fiets te stallen, of je auto te parkeren. Besluit iedereen precies op dat moment ook boodschappen te gaan doen, of zijn er te weinig parkeerplaatsen?

2. Wat moest ik halen?

Je loopt de supermarkt binnen, en dan kom je erachter dat je je boodschappenlijstje vergeten bent. Of nog stommer: dat je helemaal geen lijstje gemaakt hebt. Wat heb je nu ook alweer nodig? En welke ingrediënten moest je halen voor dat recept? En had je nu nog genoeg toiletpapier, of niet?

3. Lijstjes en de indeling: no match

Je loopt van de ene kant van de supermarkt, prompt naar de andere kant en weer terug. Kunnen ze niet eens praktisch ingedeeld zijn? Het liefst een beetje in de volgorde van je lijstje? Of misschien moet je eens goed rondkijken of je de indeling zelf kunt overnemen om dat te voorkomen?

4. Hoeveel heb ik nodig?

Fijn dat je even opschreef welk vlees je moet hebben voor dat recept, maar ehm, hoeveel gram heb je nodig? En moest je nu één, of twee pakjes bouillon meenemen?

5. Is dit een aanbieding?

Elke folder heb jij gezien, en je hebt een fijn lijstje gemaakt met aanbiedingen zodat je goedkoper uit bent. Maar dan kom je in de supermarkt, en dan blijkt er helemaal geen aanbieding te zijn! Was het bij de appels niet 3 halen, 2 betalen? En kreeg je geen extra gratis blikje cola bij een 1 literfles? Waar vind ik die aanbiedingen überhaupt?

6. Mag ik er even langs?

Je snapt best dat mensen soms even voor je langs moeten om iets te pakken, maar kan je dan alsjeblieft je karretje (of mandje) even ergens netjes parkeren zodat anderen er nog normaal langs kunnen? Dankjewel voor de moeite.

7. Het gehuil van kinderen

Je bent de supermarkt nog maar net binnengestapt, of je hoort alweer ergens vanuit een gangpad een kind huilen. Dat wordt dus weer een bemoeizuchtige boel van andere boodschappers.

8. Komt er geen kassa bij?

Was ‘vier in de rij, kassa erbij’ geen vaste regel die men hanteerde in de supermarkt? Of is dat inmiddels al niet meer zo…?

9. Rustig aan kassamedewerker!

Het lijkt haast wel een competitie! De kassamedewerker bliept alsof zijn/haar leven ervan afhangt. Je doet je best om alles meteen in het wagentje te gooien zodat de band zich niet ophoopt met al jouw boodschappen, maar het gaat zo enorm snel!

10. Dat is veel geld!

En dan heb je eindelijk alles in je karretje gekregen, en dan hoor je het totale bedrag dat je moet betalen. Hoe kan het ineens duurder zijn? Welke boodschappen zijn er nu weer in prijs verhoogd…?

Welke gedachtes (irritaties) heb jij zoal tijdens het boodschappen doen?

Liefs, Demi ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

20 thoughts on “Gedachtes die we allemaal hebben wanneer we boodschappen doen

   1. Ook word ik moe van mensen die hun hond zo nodig moeten meenemen en die vervolgens vlak naast de ingang aanlijnen – dat is gewoon hondenmishandeling. Ik neem mijn kat ook niet mee naar de supermarkt…

    Liked by 2 people

   2. Ja eens, je kan ze ook thuislaten. Soms worden ze weleens gestolen. Geen grap. En dan noemen de mensen de stelers asociaal (zijn ze ook), maar had hem dan thuisgelaten. Was het ook niet gebeurd

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s