Article

Waarom zijn onmogelijke liefdes eigenlijk zo interessant?

Hey Creabea’s,

We kunnen het allemaal toegeven: we hebben allemaal een celeb crush (of gehad). Het zijn (of waren) ‘liefdes’ waarvan er 2% kans is dat we ooit daadwerkelijk een relatie met ze zouden beginnen. Bestempeld als onmogelijke liefdes dus. Maar zelfs in het echte leven krijgen we gevoelens bij mensen waarvan we weten dat ze toch nooit op ons zullen vallen. Een ”hard to get’ persoon, zo heten die mensen ook wel. Waarom vinden we het dan toch zo interessant om toch verliefd te worden op diegene?

1. Nieuwsgierigheid

Want ja, wie wordt er nu niet nieuwsgierig naar iemand die onbereikbaar is en dus erg mysterieus oogt. Waarom hoor je niks van diegene? Denkt diegene ook aan jou? Haalt hij/zij ook blaadjes van een bloem af om te kijken of het wederzijds is?

2. Werken voor aandacht

Ja, je zult wel echt je best moeten doen om de aandacht te trekken. Je maakt een betere versie van jezelf (wat eigenlijk niet nodig zou moeten zijn) en dat schijnt men een leuke uitdaging te vinden. Maar sla er alsjeblieft niet in door. Voor diegene tien anderen.

3. Fantaseren

Je kunt eindeloos dagdromen, en niets is hierbij te gek. Want het zal toch niet gebeuren. Dus hoe raar je ook fantaseert, het zal toch nooit werkelijkheid worden. Dus ga lekker je gang!

4. Out of our league

Als iemand weinig tot geen interesse toont, of bezet is, dan is diegene officieel uitgesloten van een potentiële relatie. Maar, het verhoogt wel de waarde. En de strijd. En de aandacht dus ook.

5.  Stiekem

Als de relatie dan stiekem moet plaatsvinden, dan is het samenzijn niet vanzelfsprekend. Dus wanneer dat wel zo is, dan voelt dat echt aan als een cadeautje. En volgens wetenschappers krijg je zelfs een adrenaline-kick, die drugsverslaafden vaak activeren in hun hersenen wanneer ze drugs innemen.

Heb jij weleens zoiets gevoeld of meegemaakt? Of juist totaal niet?

Liefs, Demi ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

18 thoughts on “Waarom zijn onmogelijke liefdes eigenlijk zo interessant?

 1. Zoals je schrijft denk ik dat iedereen dat wel heeft meegemaakt of ooit zal meemaken.
  Het is ook een les om je tegenpool te leren kennen, en nadien te aanvaarden.
  Want iedere relatie kan goed of misgaan.

  Aum Shanthi

  Liked by 2 people

   1. Dat zie ik als een groot compliment. En fin, veel van m’n verhalen zijn het product van maanden of zelfs jaren door mijn hoofd spoken – waarin ze veel rijping ondergaan.

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s