Tips & Tricks

Ideetjes om je notitieboekje op te vullen

Hey Creabea’s,

Houd jij (net als ik) ook zo enorm van notitieboekjes? En ken je dan ook het fenomeen van steeds een nieuwe aanschaffen, maar eigenlijk nergens echt in schrijven? Nou, dan heb ik een paar ideeën voor je, zodat je die lege bladzijdes eindelijk eens kunt vullen!

1. Goede voornemens

Ja, ik geef toe, deze ligt natuurlijk erg voor de hand wanneer het nieuwe jaar begint (of is begonnen). Maar een lijstje maken met goede voornemens voor het komende jaar geeft je wel een goed overzicht van wat je wilt verbeteren aan jezelf, of wat je wilt bereiken!

2. Doelen

Ook kan het helpen om grote doelen per jaar (of per maand) uit te schrijven. En heb je meer hele kleine doelen? Maak er dan iets wekelijks van! Wanneer je dit alles op een rijtje hebt gezet, dan kan dat je motiveren om die doelen ook daadwerkelijk te realiseren!

3. To do lijstjes

Deze kunnen echt zo onwijs handig zijn! Wanneer je het dan ook nodig hebt, het kan enorm veel overzicht creëren. In je hoofd lijkt het soms net een paar oortjes dat helemaal in de knoop zit, en wanneer je het dan uitschrijft zie je het ineens heel helder voor ogen. En dat scheelt alleen maar stress en hersenen gekraak!

4. Overzicht

Schrijf de maanden van het jaar voluit, met alle dagen van elke maand netjes onder elkaar. Zo kun je de belangrijkste data noteren die je absoluut niet mag vergeten. En zo zie je in één oogopslag welke maanden je het wat drukker hebt dan andere maanden. Super handig om al die activiteiten, deadlines, afspraken en verjaardagen op te schrijven!

5. Boekenlijst

Maak van alle boeken die je gelezen hebt een mini recensie. Schrijf wat je ervan vond en geef het bijvoorbeeld een cijfer, of een aantal sterren. En anderzijds kun je ook een lijstje samenstellen met boeken die je nog graag wilt gaan lezen!

6. Filmlijst

En ja, als je dan toch al bezig bent. Herhaal dat van hierboven dan nogmaals, maar dan in filmsetting. Beoordeel films en series die je kijkt en noteer dan ook meteen even de verwachte films waar je met smart op zit te wachten!

7. Quotes

Niets zo leuk als het opschrijven van je favoriete quotes. Want dat werkt vaak enorm goed om jezelf even een boost te geven. En laat je creativiteit de vrije loop!

8. Doodles

Ben je creatief? Dan kun je je notitieboekje ook opfleuren met leuke tekeningetjes! Net als bij die hierboven, kun je ook hier je creativiteit de vrije loop laten. Oh, en gebruik lekker veel kleurtjes!

9. Mood tracker

Je kan ook elke dag kort opschrijven hoe je dag was en wat je hebt ondernomen. Bovendien kun je die dag dan ook direct beoordelen met een cijfer of emoji!

10. Aantekeningen

Oh nee, je schrift ligt nog thuis! Ik wil graag even snel wat opschrijven, maar waar? Ik moet dat echt niet vergeten! Geen nood! Schrijf ze in je notitieboekje! Zo maak je hem toch sneller vol!

11. Tracker

Je kan ook bijhouden hoe vaak je iets doet. Bijvoorbeeld hoe vaak je naar de sportschool gaat, hoeveel uur je geslapen hebt, hoeveel liter water je per dag drinkt etc. Zo heb je alles overzichtelijk bij elkaar! En zie je direct waar nog wat extra aandacht voor nodig is 😉

12. Memories

And last but not least, kun je hem ook vullen met leuke herinneringen. Gebruik foto’s, kaartjes, stickers, bioscoopkaartjes etc. Extra leuk!

Waar vul jij je notitieboekjes het vaakst mee? 

Liefs, Demi ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

 

Advertisement

13 thoughts on “Ideetjes om je notitieboekje op te vullen

  1. Ik heb er ook een ik maak leuke poppetjes, site’s, wat ik niet moet vergeten, gedichtjes, quote’s eigenlijk alles wT leuk is en niet wil vergeten dat staat erin😃

    Like

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s