Article

Date ideetjes om elkaar beter te leren kennen

Hey Creabea’s,

Je hebt een aantal gesprekken gevoerd met iemand, en nu ben je klaar voor de volgende stap: een date. Je wilt er natuurlijk zo snel mogelijk achter komen of iemand bij je past, en jij bij de ander. Daarom heb ik een paar leuke date ideetjes, om het net even wat leuker te maken! En misschien wel een hele andere kant op te duwen!

1. Samen koken

Nodig je date uit bij je thuis en spendeer de avond in de keuken. Maar wat ga je dan koken? Nou, wat dacht je ervan om elkaars lievelingsgerecht te koken? Want je kent het gezegde: liefde gaat door de maag! Het koken zal bijdragen aan een betere band en je leert elkaar goed kennen. Want je zal er direct achter komen of de ander wel een beetje kan koken of niet πŸ˜‰

2. Foto’s van vroeger bekijken

Ga eens bij je ouders langs en verzamel wat kinderfoto’s uit de oude doos. Met de verhalen die ze je vaak vertelden, kun je vast wel wat leuks delen met je date. Het is toch best leuk om elkaar als baby of kleuter te zien? Het laat meteen zien dat je open staat voor alles en je nergens voor schaamt. Het straalt zelfvertrouwen uit!

3. Ga naar buiten

Het kan saai klinken, maar geloof mij maar, dat is het verre van! Maak een wandeling in het bos (en ga boomklimmen of boomhutten bouwen) of maak een rondje door de stad. Wanneer je dan een cafeetje of koffietentje tegenkomt, dan kun je even snel een drankje to go halen. Het wandelen met zijn tweeΓ«n zorgt namelijk voor een ontspannen sfeer en zal dus ook andere gespreksonderwerpen naar voren brengen. En geloof me, die zijn vele malen leuker dan wanneer je stijf tegenover elkaar zit met een bord eten voor je neus.

4. Elkaars hobby’s uitoefenen

Plan een dagje in om datgene te doen wat jij leuk vindt, en doe het andersom ook bij je date. Nou is shoppen niet een heel slim plan, maar denk bijvoorbeeld aan een museum wat je graag bezoekt, of een sport die je graag doet. Waar dit aan bijdraagt? Nou, aan het feit dat je er zo achter komt wat jullie nu echt leuk vinden om te doen. En je leert elkaar veel beter kennen. Plus, wie weet kom je er wel achter dat jullie bepaalde interesses delen! En dat is alleen maar mooi meegenomen!

5. Muziekgenres uitwisselen

Door elkaars muziek te luisteren, kom je er wellicht achter dat jullie muzieksmaak totaal verschilt. Of, wie weet zit je juist op één muzikale lijn! En om het nog een beetje romantisch te maken, kun je een paar kaarsjes aansteken en een chillplek creëren met kussens en dekens. En zorg trouwens voor ruimte, want dan kun je ook nog even dansen. Of het nu slow dancing is of uit je dak gaan, je bent samen en je hebt plezier. En daar gaat het om!

Heb jij nog andere date ideeΓ«n die niet standaard zijn?

Liefs, Demi ❀

Volg mij ook opΒ Facebook,Β TwitterΒ enΒ InstagramΒ (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

12 thoughts on “Date ideetjes om elkaar beter te leren kennen

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s