Tips & Tricks

Middeltjes om van een geïrriteerde neus af te komen!

Hey Creabea’s,

Het meest vervelende in de winterperiode is toch wel die verkoudheid die wekenlang aan blijft houden. Om dan nog maar te zwijgen over die rode, geïrriteerde neus die ook nog even van zich laat horen. Maar ik heb een paar tips die bij zullen dragen aan een snelle verlichting en genezing!

1. Voldoende hydratatie

Zorg dat je de hele dag door genoeg drinkt, en dan met name water. Vermijd hierbij vochtafdrijvende drankjes zoals alcohol, koffie en thee. En een hete douche nemen? Is eigenlijk geen aanrader, want het warme water zal de huid juist nog meer uitdrogen.

2. Zakdoekje leggen

Gebruik je zakdoek op de juiste manier, want door de constante wrijving raakt je neus én de huid eromheen sneller beschadigd. Want je snuit je neus meer dan je lief is wanneer je verkouden bent. Het (zoute) snot zorgt namelijk sneller voor uitdroging. En dat zorgt dan weer voor die rode, geïrriteerde neus. Snuit daarom dus niet, maar dep liever. Oh, en als je ook nog om het milieu wil denken, gebruik dan een wasbare, stoffen zakdoek 😉

3. Weg met die verzorgingsproducten

Wanneer je een geïrriteerde neus hebt, is dat niet het moment om je huid te gaan scrubben. En gebruik ook geen producten met een hoog alcoholgehalte! Je huid droogt hierdoor alleen nog maar meer uit! En parfum of parabenen in een product? Ook een no-go!

4. Een nat washandje

Nu kun je denken: huh, helpt dat? Jazeker! Het heeft namelijk een helende werking! Een geïrriteerde neus kan namelijk best zeer doen, en dus kun je met een net washandje de schrale huid heel gemakkelijk koelen. Gebruik koud water (dus geen lauw of warm) en hou dit een kwartier lang onder je neus. Doe dit het liefst liggend. Dep (dus niet wrijf) je neus vervolgens droog en smeer hydraterende crème op je neus om verdere uitdroging te voorkomen.

5. Lekker smeren

Zelfs al blijf je een loopneus houden en lijkt niets te werken, blijf die schrale huid toch voeden. Hoe vetter de crème die je erop smeert, hoe beter het zal werken.

6. Wil je toch make-up gebruiken voor camouflage?

Dat kan, maar als je concealer aan wil brengen (of andere make-up) gebruik dan een sponsje in plaats van een kwast. Dit zal je huid sparen. Waarom? Een kwast schuurt nu eenmaal. En het sponsje is zacht. Pas wel op met de droge velletjes die je tegen je huid aandrukt wanneer je make-up aanbrengt. En zie je ze alsnog? Dan kan fixing spray een goede oplossing bieden. Maar houdt het liever naturel, daar word je neus echt veel blijer van.

Heb jij snel last van een geïrriteerde neus bij een verkoudheid? Wat doe jij eraan om het te verzachten?

Liefs, Demi ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

12 thoughts on “Middeltjes om van een geïrriteerde neus af te komen!

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s