Article · Facts

Katten zijn hele leuke dieren. En dit is waarom!

Hey Creabea’s,

Ik heb zelf een kat, en ben dus ook echt een kattenmens. Al ben ik ook echt dol op honden. Maar dit artikel, zal toch echt geheel in het teken staan van de kat! Want het zijn nu eenmaal mysterieuze diertjes die hun eigen willetje hebben. Ik heb over dit eigenwijze diertje dan ook een paar feitjes, die ze meteen ook de leukste diertjes op aarde maken!

1. De kat en de kraan

Je zet een bakje water voor je kat neer, maar nee hoor, meneertje wil uit de kraan drinken. Zuchtend draai je de kraan weer open. En dan komt dat schattige tongetje naar buiten om te drinken, en dan smelt je. Maar nu vraag je je waarschijnlijk af, waarom doen ze dat eigenlijk? Nou, katten hebben een instinctieve voorkeur voor stromend water. Het is leuker (want het spettert) en het is volgens hen ook veel schoner. Het komt immers rechtstreeks uit de kraan (ja, dat faken van kraanwater met een flesje water uit de winkel is verleden tijd!) Een tip: zet de voeder- en drinkbak niet naast elkaar. Een wilde kat zal ook niet drinken in de buurt van een naderende prooi (het eten dus).

2. Je kat insmeren

Hé? Je kat insmeren?! Ja, echt! Ze kunnen namelijk net als wij mensen, verbranden in de zon. Vooral de oortjes zijn minder behaard en vormen dus een risicofactor voor de kat. Hoe leuk en schattig is het om je kat in te smeren? Dan heb je ook meteen bonding time samen! Maar let wel op: koop een zonnebrandcrème die SPECIAAL bedoeld is voor dieren. Want in onze zonnebrand zitten ingrediënten verwerkt die dus NIET goed zijn voor de kat. Vraag dit even na bij de plaatselijke dierenwinkel, en dan kan er niets misgaan!

3. Trappel trappel trappel

Katten die op je schoot komen, maken vaak trappelende bewegingen met hun voorpootjes. Dat is zo onwijs lief en cute! Maar waarom ze dat eigenlijk doen? Nou, het is een teken dat ze tevreden zijn. En dat is weer een fijn teken voor jou als baasje zijnde! Kittens doen dit vaak bij hun moeder wanneer ze melk willen drinken, maar de volwassen katten dus om te laten zien dat ze blij zijn met jou. Daar zijn die kleine nageltjes in je huid het dan wel waard voor, toch? ❤

4. De kat en de doos

Je koopt mandjes, bedjes en van alles en nog wat, maar je kat heeft er helemaal niets mee. Sterker nog, die nieuwe kartonnen doos van jouw spelcomputer, die ziet hij wel zitten! Hij springt er direct in. Waarom ze dat eigenlijk doen? Het geeft katten een beschermend gevoel. Plus, karton is een goede warmte-isolator. Je kat raakt de lichaamswarmte minder gauw kwijt en dus is het een lekker warm nestje voor hem. En de grootte maakt niet uit hoor, ze wurmen zich er hoe dan ook wel in. Zoals in dit filmpje:

5. Kattennaam nodig? 

Katten kunnen de leukste namen hebben. Mensen zijn zo creatief tegenwoordig! Ze vernoemen ze naar koffie, snoep, personages of wat dan ook. Het kan zo gek niet wezen! En je kat trekt zich er toch niets van aan, want die luistert alleen naar de hoge tonen van de naam die jij uitspreekt. Maar zit je zonder inspiratie en wil je eigenlijk een normale kattennaam dan al die nieuwe verzinsels? De volgende vijf zijn (nog steeds) de meest voorkomende kattennamen!

  • Minoes, Minous
  • Tommy
  • Simba
  • Tijgetje, Tijgertje
  • Luna, Loena

Heb jij ook een kat? Wil je een hebben of heb je ooit een gehad?

Liefs, Demi ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

22 thoughts on “Katten zijn hele leuke dieren. En dit is waarom!

  1. dat trappelen is heeeeel herkenbaar die van mij doen dat elke dag, en uiteraard zijn de dozen een herkenbaar fenomeen! leuk artikel.

    liefs Angela

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s