Tips & Tricks

Voorkom dat je huid beschadigt!

Hey Creabea’s,

Natuurlijk willen we ervoor zorgen dat onze huid mooi is, en gezond blijft. Maar er zijn toch een aantal dagelijkse gewoontes die onze huid sneller kunnen beschadigen. En dus is het beter om dat niet meer te doen. Maar wat is dan af te raden?

1. Te veel zout

Het gebruiken van té veel zout kan je huid uitdrogen. Tip: probeer de (enorme) zoute snacks te minderen.

2. Te veel make-up

Een dikke laag foundation is natuurlijk niet goed voor je huid. Je poriën kunnen namelijk gaan verstoppen en zelfs ontsteken. Vergeet niet om je huid goed te reinigen voordat je gaat slapen. Zeker niet wanneer je make-up op hebt.

3. Het uitknijpen van puistjes

Je moet dat dus juist niet doen, hoe fijn sommige mensen dat ook vinden. Je moet er ook niet al te veel aanzitten. Waarom niet? Omdat het juist wondjes ontstaan wanneer je ze laat knappen. En nog lelijker, je kan er zelfs een litteken aan overhouden. Dan heb je toch liever een puist die vanzelf wel weer weggaat?

4. Te warm water

Als je heet doucht, dan wordt jouw huid niet heel gelukkig. De natuurlijke oliën van je huid kunnen namelijk verdwijnen wanneer je dit te vaak doet. En dat wil je niet, want dan droogt je huid uit. Tip: douche met lauwwarm water en smeer jezelf na het douchen in met babyolie. Voorkomt een geïrriteerde huid en maakt je huid lekker zacht.

5. Te vaak scrubben

Wanneer je scrubt, voelt je huid heerlijk zacht en schoon. Maar dit moet je echt niet té vaak doen, want hiermee kun je je huid flink beschadigen.

6. Liever geen airco

Natuurlijk wil op je een hete zomerdag het liefst de airco aan. Maar ik kan je garanderen dat je huid dan sneller zal uitdrogen. Hoewel het geen fijne tip is, kun je dan toch echt beter blijven zweten. Want gek genoeg is dat wel weer goed voor het reinigen van je huid!

7. Te veel crèmes gebruiken

Je denkt waarschijnlijk dat een crèmepje geen kwaad doet, maar er zijn feiten die dat toch enigszins tegenspreken. Je huid kan namelijk niet al die verschillende laagjes absorberen. Het zal op den duur niet meer goed kunnen ademen. Echt, als je één gebruikt, is dat meer dan voldoende.

Wat doe jij om je huid goed te verzorgen?

Liefs, Demi ❤

Volg mij ook op Facebook, Twitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

14 thoughts on “Voorkom dat je huid beschadigt!

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s