School

Studie journalistiek update #3

Hey Creabea’s,

Ik ga nu alweer een halfjaar naar school en heb de afgelopen maanden enorm veel geleerd en gedaan. Voor degenen die mij op Twitter volgen, zullen hier al wel meer van weten. Maar ik vind het alsnog leuk om alles in globaliteit even te vertellen!

De tweede tentamenweek

In de tweede tentamenweek had ik 6 tentamens. We begonnen met politiek, waar ik een 7,8 op behaalde. Het tweede tentamen betrof journalistiek, wat ik afsloot met een 8,3. Als derde had ik een herkansing. Daar behaalde ik dit keer een mooie 8,2 op. Het vierde tentamen ging over economie, en dat sloot ik af met een 6,0. Het vijfde tentamen heb ik helaas niet gehaald. We mochten 10 fouten maken, en normaliter 17. Slechts één iemand uit onze klas heeft deze behaald. En het zesde en laatste tentamen was onderzoek, en daar haalde ik een 7,3 op. Bovendien heb ik mijn portfolio journalistiek afgesloten met een 8,4!

Praktijk journalistiek

Tijdens de praktijklessen journalistiek hebben we onwijs veel gedaan. Ik heb in de afgelopen periode een campusgenoot geïnterviewd en daar een video voor geëdit. Bovendien mocht ik nog een Cojo artikel schrijven. Dankzij een blogger heb ik dit voor elkaar gekregen. Verder heb ik voor het nieuwe semester al twee sfeerverslagen geschreven en moet ik binnenkort een Mojo maken. En daarbij nog een podiumverslag. De rest is nog even een verrassing.

Andere vakken

Ik heb verder hoorcolleges en werkcolleges voor Engels, Doelgericht schrijven, Sociaal en Cultureel en Communicatiewetenschap. Bij Doelgericht schrijven maken we overigens een portfolio aan met specifieke schrijfopdrachten. En Engels is dit semester luistervaardigheid.

Praktijkweek

De tweede praktijkweek is goed verlopen. Ik heb 3 artikelen geschreven en één video gemaakt. Onder één van die artikelen had ik een interview geschreven en de video ging over een burgemeester die ik mocht interviewen. We hebben overigens een tv-uitzending gemaakt, waarbij ik meehielp met het verzorgen van de kerstdecoratie. En verder hebben we twee kranten gemaakt met onze artikelen. Als het goed is, hebben we in maart de derde praktijkweek. In die week gaan we weer met audio aan de slag. En we gaan met de klas een website voorzien van nieuws. Hoe dan ook vormen wij in deze week onze eigen redactie, en verzamelen we dus ook ons eigen nieuws, zoeken we onze eigen bronnen en maken we onze eigen foto’s.

Liefs, Demi ❤

Volg mij ook op Facebook, Twitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

22 thoughts on “Studie journalistiek update #3

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s