Article

Ben jij te bazig in je relatie?

Hey Creabea’s,

Het is een logisch gegeven, dat een relatie (vaak) draait om geven en nemen. Toch komt het vaak voor dat één van de twee graag de leiding neemt en prinsen/prinsessengedrag kan vertonen. Als jij je zult herkennen in onderstaande punten, dan ben jij wel een beetje een bossy type en is het verstandig om even wat gas terug te nemen.

1. Snelle kritiekleveraar

Je bent iemand die snel in de verleiding komt om commentaar te geven als je geliefde iets doet, wat jij op een totaal andere manier zou aanpakken. Al heb je er niets mee te maken, toch vindt je het irritant en wil je er een discussie over beginnen.

2. Vriendenweekend? Nou, nee!

Jij vindt het maar niks wanneer je geliefde op stap gaat met vrienden. Je gaat hierbij direct uit van het ergste. Want jij hebt veel liever dat jullie gezellig samen Netflixen op de bank (of in bed). Het is fijn om samen te zijn, maar je kunt hier ook in doorslaan. Jij vindt het toch ook leuk om even alleen te zijn met je vrienden?

3. Always online

Als je niet met je geliefde bent, wil je de hele tijd weten waar hij/zij uithangt en wat diegene aan het doen is. Het liefst stuur je de hele dag berichtjes, en wanneer er niet snel een antwoord komt, raak je in paniek. Relax a bit!

4. Jij bent de baas… 

Je laat er geen gras over groeien dat jij de broek aan hebt in de relatie. Wanneer keuzes gemaakt moeten worden, ben jij degene die dat het liefst wilt bepalen en je wordt chagrijnig wanneer jouw liefje een andere mening heeft. Kijk, en daar komt dat prinsen/prinsessengedrag dus om de hoek kijken.

5. Telefoon checken

Als diegene even de kamer uit is, check jij snel stiekem de telefoon. Of course vertrouw je hem/haar wel, maar je wilt toch even controleren of er echt geen contact is met andere mannen/vrouwen. Beetje stalkerig, niet?

6. Aandacht graag

Niets zo fijn als de onverdeelde aandacht van jouw liefje, maar diegene heeft ook nog een eigen leven! Je wordt jaloers wanneer diegene jou niet 24/7 aandacht geeft. En dat kan ervoor zorgen dat je kattig/bazig gaat doen. Geef diegene alsjeblieft wat ruimte! Diegene is ook gek op jou wanneer er even iets anders tussendoor komt. Daar hoef je echt niet aan te twijfelen.

Natuurlijk mag je soms om aandacht vragen, maar let er gewoon op dat je er niet in doorslaat. Als jij continu de baas speelt, dan zit de relatie niet helemaal lekker. En als je iets dwars zit, praat er dan over. Dan komen jullie er vast uit!

Wie ben jij in jouw relatie? Of wie vermoed je dat je zou zijn? 

Liefs, Demi ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

14 thoughts on “Ben jij te bazig in je relatie?

 1. Heeft dit type niet met jaloersheid te maken. Zoals je schrijft in puntje 3.
  Bazige types kan ook met narcisme te maken hebben.
  Dan is het toch te bekijken of men wel past bij elkaar. Als men niet kan geven en nemen.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 person

 2. Ik was juist te gemakzuchtig, althans dat vertelden mensen me vaak. Ik liet hem altijd zijn gang gaan en vertrouwde hem door en door. Een beetje argwaan is niet zo verkeerd in een relatie eerlijk gezegd. Ik had dat veel meer moeten hebben

  Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s