School

Studie journalistiek update #2

Hey Creabea’s,

Ik ga nu alweer drie maanden naar school en heb de afgelopen maanden enorm veel geleerd en gedaan. Voor degenen die mij op Twitter volgen, zullen hier al wel meer van weten. Maar ik vind het alsnog leuk om alles in globaliteit even te vertellen!

De eerste tentamenweek

In de eerste tentamenweek hadden we 4 tentamens. We begonnen met Engels, waar ik een 8,6 op behaalde. Het tweede tentamen betrof media en religie, wat ik afsloot met een 6,8. Als derde hadden we een tentamen dat ik helaas niet behaald heb. Ik behaalde een onvoldoende, en slechts 3 van onze klas haalden deze toets. We mochten van de 50 vragen maar 5 fouten hebben, en daar zat ik dus overheen. Het vierde en laatste tentamen was communicatiewetenschap, en daar haalde ik een 8,1 op.

business, conference, learning

Praktijk journalistiek

Tijdens de praktijklessen journalistiek hebben we al onwijs veel gedaan. Ik heb ook een portfolio ingeleverd en volgens mijn docent waren er amper opmerkingen aan te geven. Hij vond mijn artikelen erg goed geschreven en dat betekend dat mijn definitieve portfolio waarschijnlijk een voldoende zal opleveren in januari. Momenteel hebben we het alweer aangevuld met een lokaal geschreven nieuwsverhaal en een regionaal geschreven nieuwsverhaal. Van het tweede heb ik ook een audio gemaakt. Als derde moesten we een campusgenoot interviewen. Dat heb ik gedaan, en daar moet ik nog een video voor editen.

Gray Newspaper

Andere vakken

Ik heb verder hoorcolleges en werkcolleges voor Onderzoek, Economie en Politiek. Bij Onderzoek maken we allerlei opdrachten en moeten we een uitleg filmpje maken. Bij Economie maken we ook opdrachten in de les en bij Praktijk doen we hetzelfde.

adult, blur, business

Praktijkweek

De eerste praktijkweek is goed verlopen. Ik heb 3 artikelen geschreven, een portret gemaakt van een blogger en een radio-uitzending gedraaid als mede presentatrice. In december volgt er weer een praktijkweek. In die week gaan we 3 dagen lang onze eigen kranten maken, plus een videobulletin. En we gaan met de klas een website voorzien van nieuws. Hoe dan ook vormen wij in deze week onze eigen redactie, en verzamelen we dus ook ons eigen nieuws, zoeken we onze eigen bronnen en maken we onze eigen foto’s.

diary, girl, hand

Ik ben in ieder geval helemaal op mijn plek op deze opleiding. Ik doe wat ik leuk vind, ik leer wat ik leuk vind en ik heb er plezier in. Ik ben dolgelukkig hier, en kan niet wachten op alles wat er nog komen gaat!

Liefs, Demi ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

18 thoughts on “Studie journalistiek update #2

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s