Blogger's posts

Carolien | Bloginspiratie tips!

Als blogger loop je regelmatig tegen bepaalde punten aan. Inspiratie is zoiets dat je altijd weer opnieuw tegenkomt. Zonder inspiratie bestaat er namelijk ook geen nieuwe blogpost. Maar hoe krijg je nou die bloginspiratie en hoe kun je als blogger hier steeds flink gebruik van maken? Mijn naam is Carolien en vandaag kun je mijn gastblog lezen op Creabealounge! Lees je gezellig mee?

Als je al een lange tijd aan het bloggen bent is het krijgen en vooral blijven houden van inspiratie best wel lastig af en toe. Bloginspiratie kun je op verschillende manieren krijgen. Je kent het vast wel (of hebt het wel eens gelezen / of hebt er zelf ervaring mee), hoe je inspiratie krijgt kan op zoveel verschillende manieren en is ook echt per persoon verschillend. Ik kan je alleen mijn tips geven en ik hoop dan ook dat je er iets aan hebt. Deel vooral in de reacties hoe jij nieuwe inspiratie krijgt, zo kunnen we elkaar inspireren en helpen!

Hoe krijg je bloginspiratie?

Inspiratie kun je opwekken, althans als je weet hoe je dat moet doen. Op mijn eigen website heb ik meerdere malen geschreven over inspiratie. In dit artikel geef ik jou de nodige tips en tricks om meer inspiratie te krijgen. Daar kun je ook meer lezen over het hebben van een writers block en vind je meer blog tips. Maar wat doe je eigenlijk als je teveel inspiratie hebt? Want dat kan natuurlijk ook voorkomen!

Wat doe je als je teveel inspiratie hebt?

Teveel inspiratie is natuurlijk heel erg fijn. Maar hoe maak je hier nou optimaal gebruik van? Wanneer je een inspiratie boost op een moment waarbij je er niet mee aan de slag kan pak je even snel een notitieboek of je mobiel en noteer je alles wat er in je op komt. Je kunt zelfs een bericht inspreken zodat je verder kunt met datgene waar je mee bezig was.

Heb je nou wel tijd om bezig te gaan met die inspiratie boost? Simpel, ga ergens zitten waar je niet gestoord wordt en je echt gebruik kunt gaan maken van al die ideeën. Open Microsoft office Word of open je WordPress site en maak hier een concept. Alle onderwerpen of titel ideeën die in je opkomen ga je nu opschrijven. Je gaat nog niet bezig met het artikel maar maakt echt eerst de concepten aan. Zodra je geen nieuwe titel ideeën of onderwerpen meer weet, ga je bezig met het uitwerken van alles wat je zojuist hebt opgeschreven.

Vind je het teveel om gelijk in te plannen als alles geschreven is? Geeft niets, laat ze staan als concepten zodat je ze op elk ander moment wel kunt inplannen. Of bewaar ze zoals ik zelf doe in een Microsoft office Word bestandje zodat je overzicht houdt op WordPress. Het komt wel eens voor dat ik in zo’n inspiratie boost zit en achter elkaar kan schrijven en alle artikelen kan uitwerken. Het is op zo’n moment voor mij niet heel gek om dan een 10tal artikel klaar te hebben staan. Omdat ik niet mijn hele planning al vol wil hebben staan (zodat er ook ruimte blijft voor spontane onderwerpen) heb ik een deel van deze artikelen in een Word bestandje staan. Zelf typ ik ook mijn artikelen in Word en kan dan gelijk beslissen of het artikel gelijk ingepland gaat worden of dat hij als reserve artikel blijft staan.

Heb jij wel eens teveel inspiratie voor je blog?

16 thoughts on “Carolien | Bloginspiratie tips!

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s