Article

Doe dit niet wanneer je je haar wilt laten groeien

Hey Creabea’s,

De meeste vrouwen vinden het fijn om lang haar te hebben. Meestal is dat ook iets vrouw eigens, zoals men vaak zegt. We gaan regelmatig naar de kapper om ervoor te zorgen dat ons haar blijft groeien. Maar wist je dat er enkele remmers zijn die ervoor kunnen zorgen dat je haar stopt met groeien?

Woman Wearing White Long-sleeved Shirt

 1. Je haar verven

Natuurlijk is die uitgroei niet de mooiste look om mee rond te lopen, maar telkens als je besluit om je haar te verven beschadig je je punten. In welk opzicht vraag je je dan waarschijnlijk af. Nou, die breken vervolgens af en dat betekent dat je haar steeds korter wordt. Misschien moet je de regenboog toch maar in de lucht laten?

 1. Je haar stijlen

Een stijl- of krultang kan onomkeerbare schade toebrengen aan je haarlokken. Kan je echt niet zonder je styling tools? Gebruik dan in ieder geval een hittebeschermende spray wanneer je besluit je haar te stijlen.

 1. Je haar té vaak wassen

Uiteraard lopen we allemaal graag met schoon haar rond, maar té veel wassen is niet goed voor zowel je haar als hoofdhuid. Merk je dat je snel last hebt van vettig haar? Ik heb misschien wel een idee voor je. Op dag 1 gebruik je enkel shampoo, waarbij je op dag 2 je haar enkel ‘wast’ met water en op dag 3 doe je hetzelfde als dag 2, alleen voeg je dan conditioner toe.  Een feitje die van belang is hierbij, is dat het doel van shampoo het wegwassen van vuil betreft. Echter kan het ook essentiële natuurlijke oliën uit je haar verwijderen. En die zijn juist van belang. Doe de shampoo alleen in je haarwortels en laat het vervolgens al stromend verdelen over de rest van je lokken.

barber, bathrobe, bathroom

 1. Verkeerd borstelen

Begin niet bovenaan je haren om vervolgens keihard die borstel naar beneden te trekken. Zo breek je alleen maar ontzettend veel haar af. Dat zie je vast ook wel wanneer je vervolgens in je haarborstel zelf kijkt. Het is veel beter om onderaan te beginnen en langzaam naar boven te werken. Borstel je haar één of twee keer per dag, maar écht niet vaker. Oh, en let op met het kammen van nat haar. Dan is je haar immers het meest breekbaar.

 1. Op een katoenen kussensloop slapen

Ja, dat moet je eigenlijk dus niet doen. Het is beter om voor satijn te gaan. Waarom? Het is zachter en het vermijdt een gevecht met je haar. Dus je wordt wakker met minder klitten in je lokken wat weer een heftige kam beurt scheelt. Wie wilt dat nou niet?!

 1. Je haar in een zware handdoek wikkelen

Wat is er nou zo slecht aan je haar in een zachte handdoek te wikkelen? Nou, veel! Het kan ervoor zorgen dat je haren afbreken. Immers zit je haar gevangen in de geweven vezels van de handdoek, en omdat de meeste vrouwen de handdoek te strak vastmaken, zijn het de kleine, nieuwe haartjes die vaak afbreken. Ga voor een dunne en zachte microvezel handdoek, die zijn prima om als ‘tulband’ te gebruiken.

Grey Hair Blower Near Pink Hair Combs and Scrunchies

Zorg jij goed voor je haar, of maak jij je schuldig aan bovenstaande boosdoeners?

Liefs, Demi ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

 

Advertisement

16 thoughts on “Doe dit niet wanneer je je haar wilt laten groeien

 1. Enige wat ik van het lijstje doe is, slapen op katoenen kussensloop.
  Mijn haar groeit heel erg snel. Laat het ook zelden knippen. Pas geleden wel 30 cm eraf laten knippen om te doneren. Net op tijd, want nu begint het heel erg uit te vallen (post pregnancy kwaaltje)

  Liked by 1 person

  1. Dat is heel goed! Ah idem dito! Dat vind ik wel heel mooi van je, hopen dat je iemand daar heel blij mee mag maken ♡ Oh dat is wel handig dat je het dan net daarvoor het korter hebt laten knippen, anders vind je echt hele bergen met haar! Liefs

   Like

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s