Article

Wat gewoon echt niet kan in een relatie

Hey Creabea’s,

Vreemdgaan is verschrikkelijk. Punt. Het is een snelle en gemene manier om een relatie te beëindigen, maar er zijn ook nog andere dingen die zelfs de sterkste banden kunnen verpesten. Dus zorg ervoor dat je onderstaande niet toelaat in je relatie!

couple, engagement, kissing

 1. Liegen en dingen achterhouden voor elkaar

Ook al doe je het uit de naam der liefde om elkaars gevoelens te beschermen, iets voor iemand achterhouden met wie je een relatie hebt kan uitgroeien tot een groot probleem. Plus, het kan vertrouwensproblemen veroorzaken die de relatie kapot kan maken.

 1. Een vorm van genegenheid tegenhouden

Of het nu gaat om elkaar aanraken, elkaar intense vragen over belangrijke dingen stellen, of elkaar door obstakels heen helpen… afwezig zijn en afstandelijk doen kan voor twijfels zorgen in een relatie dat misschien wel niet meer te repareren valt.

 1. Stille wrok koesteren

Wrok is een onopgeloste emotie als resultaat van een situatie die ongemak veroorzaakt, en waarbij je confrontatie het liefst uit de weg gaat. Ik geef je één tip: ga juist die confrontatie aan! Wees open en praat!

 1. Een gebrek aan communicatie 

Dit betekent niet dat jullie elkaar de hele dag geen berichtjes sturen, maar jullie praten niet over andere dingen die je dwarszitten, of je laat details weg die problemen kunnen veroorzaken. Al die dingen stapelen zich op en komen dan na een tijdje naar voren. Dan is het gewoon niet meer te handhaven.

affection, afterglow, backlit

 1. Koppig zijn over dingen 

Dit is een andere manier om te zeggen dat één van jullie weigert om tot een compromis te komen. Als je iemand leuk vindt, moet je bereid zijn om compromissen te sluiten. Als je alleen maar op een bepaalde manier met dingen om kunt gaan, heb je in feite een relatie met jezelf. En wie wilt zichzelf nu knuffelen? Juist ja, niemand!

 1. Kibbelen over alledaagse problemen en klusjes

De ruzie die jullie altijd hebben over wie deze keer aan de beurt is om het afval buiten te zetten lijkt nu geen big deal, maar dat soort dingen worden na een tijdje iets groots. En dan begint ook je relatie te stinken. Dat wil je toch niet?

 1. Op je partner neerkijken

Iemand naar beneden praten is een manier om jezelf beter en krachtiger te maken, dus in feite buiten het belang van de ander. Kom op, dat zelfvertrouwen maakt de ander toch juist zo mooi?

 1. Uit gewoonte in een relatie blijven

Of het er nu om gaat dat je je familie niet wilt teleurstellen met een break-up, of dat je nog concertkaartjes hebt, bij elkaar blijven omdat je het gevoel hebt dat dat moet eindigt nooit goed. Als je nu de relatie verbreekt heb je tenminste nog kans om vrienden te blijven.

Couple Under Hut Beside Sea and Infinity Pool

 1. Manipuleren

Dit is een gevaarlijke omdat het vaak subtiel is, en je je vaak niet realiseert dat je gemanipuleerd wordt of zelf manipuleert. En dan is het kwaad al geschiedt.

 1. Jaloezie

Zelfs zonder daadwerkelijk vreemdgaan, kan de verdenking alleen al héél, héél erg zijn. En dat een foto wordt geliket op Instagram, daar hoeft ook echt niet meteen wat achter te zitten. Heb een beetje vertrouwen in elkaar!

 1. Jezelf anders voordoen dan je bent (in het begin)

Dit kan simpel en klein beginnen, zoals doen alsof je van horrorfilms houdt terwijl je er eigenlijk een hekel aan hebt. Of juist groter, zoals zeggen dat je niet naar iets serieus op zoek bent wanneer je dat eigenlijk wel bent. Het is het best om vanaf het begin eerlijk te zijn, want die kleine dingetjes kunnen later een grote reden worden voor een break-up.

 1. Samen blijven omdat jullie van elkaar afhankelijk zijn geworden

De chemie is weg en de enige reden waarom jullie samen zijn, is zodat jullie niet alleen hoeven te zijn. Ehm, maar waar is de liefde dan? Juist ja, nergens.

Man in Black Long-sleeved Shirt and Woman in Black Dress

Heb jij weleens met bovenstaande te maken gehad in je relatie, waardoor het helaas op de klippen liep?

Liefs, Demi ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

16 thoughts on “Wat gewoon echt niet kan in een relatie

 1. Elkaar vertrouwen en de vrijheid geven.
  Ook wel een belangrijke in een relatie.
  Vertrouwen bouw je op door te communiceren zoals je aangeeft in puntje 4
  Wat ik wel merk is dat ze aan een relatie beginnen maar deze ook snel eindigen tegenwoordig.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s