Tips & Tricks

Tips om groen te doen

Hey Creabea’s,

Ons klimaat veranderd met de dag, dat zal je inmiddels vast niet ontgaan zijn. Ons milieu kan iedere dag wel wat hulp gebruiken, en juist daarom doen vele organisaties en goede doelen enorm hun best om ons hiervan bewust te maken. Ik ben hier al mee bezig, en ik hoop dat jij net als ik, je steentje wilt bijdragen hieraan! Hoe? Dat kan met deze simpele tips!

SHOP MET JE KATOENEN SHOPPER

Wanneer je een dagje gaat winkelen, krijg je vaak de vraag of je een plastic tasje mee wilt. Maar in plaats van dat je ze daarna in de prullenbak gooit, kun je de plastic tasjes ook gewoon weigeren aan de kassa. Maar hoe neem je je aanwinsten dan mee naar huis? Wat dacht je door een katoenen shopper aan te schaffen? Ze zijn immers verkrijgbaar in allerlei kleuren met leuke prints en grappige quotes. Plus, het maakt je outfit helemaal af!

Black Tote Bag

DIKKE TRUIEN, ZACHTE DEKENS EN LEUKE PANTOFFELS

Brr, het is behoorlijk koud in huis. Je wilt de kachel aandoen en een kruik warm maken. Maar dat is eigenlijk helemaal niet nodig! Laat die kachel voor wat het is en pak je warme trui uit de kast, zelfs als het een hele foute kersttrui is ๐Ÿ˜‰ Kruip onder een deken en verwarm je voeten met tรฉ leuke pantoffels. Want zeg nu zelf, wie wil er geen schattige honden pantoffels dragen?

RECYCLEBARE BEKER

Neem een eigen beker mee die voorzien is van de leukste quotes of kleurtjes, en neem ook een recyclebaar rietje mee wanneer je weggaat. Je weet immers nooit wanneer die van pas komt! Dit is trouwens ook enorm stylish en ook nog eens hervulbaar. Is je portemonnee ook blij mee trouwens!

cheerful, close-up, coffee

LAMPEN DIMMEN

Gebruik licht en lampen alleen als je ze echt nodig hebt. Kaarsjes zijn veel gezelliger, ruiken heerlijk en geven ook nog eens warmte af. Perfect!

FIETSEN? JA, GRAAG!

Het scheelt benzine en uitlaatgassen, plus je bent direct sportief bezig. Eigenlijk alleen maar voordelen!

Silhouette of Person Riding a Bike during Sunset

AFVAL SCHEIDEN

Koop een extra prullenbak, maakt niet uit waar in huis. In je slaapkamer, in de keuken of in de badkamer, of gewoon op alle drie de plekken! Gebruik de ene voor oud papier en de ander voor al het plastic.

GEEF OUDE KLEDING EEN TWEEDE LEVEN

Op verschillende plekken is het mogelijk je oude kleding in te leveren zodat ze een tweede leven krijgen. Je helpt hier ook nog eens iemand anders mee! Oh, of je gaat naar de H&M, want met hun ‘Long Live Fashion’ concept zorgen ze ervoor dat jouw kleding geen afval wordt. Bovendien krijg je er gewoon een kortingsbon voor terug, met maar liefst 15% korting!

White and Black Floral Cap-sleeved Shirt

BESPAAR WATER

Met douchen kun je bijvoorbeeld samen met je geliefde douchen, want dat scheelt toch weer een douchebeurt! Oh, en je kunt de douche ook nog eens als toilet gebruiken. Dat klinkt smerig, maar als je onder de douche plast, scheelt het je wel weer een doortrek beurt! En als je dan doucht, douche dan niet al te lang en ook niet tรฉ warm. En je zou zelfs je tanden kunnen poetsen tijdens het douchen. Okรฉ, wel als er een wasbak in de beurt is natuurlijk.

EET MINDER VLEES

Wist je dat voor de productie van 1 kilo vlees, 5 kilo plantaardig voer nodig is? Dat hakt er flink aan als het op ons klimaat aankomt! Een veehouderij die al het vlees produceert, stoot broeikasgassen uit, verbruikt veel water en heeft wereldwijd veel ruimte nodig voor de verbouw van veevoer, wat weer een mestprobleem kan veroorzaken. Doe bijvoorbeeld eens mee aan โ€˜Meatless Monday!’

Black Shower Head Switched on

Doe jij al aan groen? Of ben je van plan hier meer mee te doen?

Liefs, Demi โค

Volg mij ook op Facebook, Twitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

18 thoughts on “Tips om groen te doen

  1. Ben eerlijk gezegd niet zo groen aangelegd ๐Ÿ˜ฆ
    Alhoewel ik naar de temperatuur kijk op de verwarming en dat ik niet overbodig water verspil. En overal spaarlampen heb ๐Ÿ˜ฆ

    Aum Shanthi

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s